De Bull Town Band.
De Bull Town Band.

Nieuw Cuijks bigband festival

Algemeen 357 keer gelezen

CUIJK | Onder de naam 'The Bigger the Better' houdt de Bull Town Band uit Cuijk, in samenwerking met JazznJazz, op zaterdag 7 april een nieuw bigband festival in Schouwburg Cuijk.

Tijdens dit nieuwe festival staan er vier bigbands op het podium: Phat Cool Bigband (Malden, Valley Sound Bigband (Roosendaal), Bigband Ravenstein (Ravenstein) en natuurlijk de Bull Tow Band (Cuijk). Hieruit zal duidelijk worden dat de ene Bigband de andere niet is. De ene Bigband zal zich wat meer richten op het klassieke Bigband en Swing repertoire, terwijl de ander Bigband meer een voorkeur heeft voor moderne stijlen zoals Funk, Pop, Fusion en/of Latin. De diverse Bigbands worden ondersteund door vocalisten, dus naast instrumentale muziek zullen er ook veel zangnummers worden opgevoerd.
Naast de afzonderlijke sets per Bigband, zullen er ook kruisbestuivingen tussen de Bigbands plaatsvinden. Zo zal de ritme sectie van de ene Bigband bijvoorbeeld een nummer opvoeren met meer dan 20 trombonisten van alle Bigbands. Als klap op de vuurpijl, zal er ook nog een gezamenlijk nummer worden uitgevoerd door 2 Bigbands tegelijk op het podium.
Het Bigband festival begint om 20.15 uur. Tickets kosten 12,50 en zijn te bestellen via
schouwburgcuijk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant