Afbeelding

De Koffiepot Wanroij: "Wij gaan uit van wat mensen nog wel kunnen"

Algemeen 946 keer gelezen

WANROIJ | Mensen zolang mogelijk deel uit laten maken en betrekken bij de samenleving. Dat is de missie van De Koffiepot in Wanroij. De zussen Corina Nooijen-Bus en Jolanda Verheijen-Bus zijn de drijvende krachten achter de dagbesteding die vorig jaar in september haar deuren opende. Het loopt als een trein. Ze begonnen met vier gasten, maar dat zijn er inmiddels dertien. "Vanaf juni gaan we daarom een derde dag open", vertellen de zussen trots.

"Er hangt hier een prettige ongedwongen sfeer", vertelt Corina. Jolanda vult aan: "Dat vinden we ook heel belangrijk. Mensen moeten zich hier thuis voelen."

De Koffiepot biedt dagbesteding voor mensen in de omgeving; zowel ouderen als mensen met een hulpvraag zoals NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). "Het is best wel moeilijk om toe te geven dat je iets niet meer kunt. Onze visie is dan ook om te kijken naar wat mensen nog wél kunnen." Hier hebben Corina en Jolanda een mooi programma op afgestemd. Structuur is daarin het codewoord. Rond 9.30 uur arriveren de eerste gasten, rond de middag wordt er samen geluncht en rond 16.00 uur gaan de gasten weer naar huis. "We beginnen de dag altijd met een kop koffie en met de lunch maken we vaak wat lekkers: soep, pannenkoeken of een kroketje."

Activiteiten
Er worden van allerlei activiteiten aangeboden. "Samen muziek maken, koffie drinken, de krant lezen of samen bewegen. Er is hier van alles mogelijk. We kijken vooral naar waar de gasten behoefte aan hebben", vertelt Jolanda. Corina: "Dagbesteding kan zorgen voor structuur en regelmaat en daarnaast wordt de partner en/of mantelzorger even ontlast. Ook zij hebben af en toe wat tijd voor zichzelf nodig. Dagbesteding kan ook een sociaal isolement en eenzaamheid tegen gaan."

Terras
De dames zitten niet stil. Ze hebben inmiddels samenwerkingsverbanden met onder andere Pantein en het Zorgcollectief in Wanroij. Ook hebben ze veel vrijwilligers. Zij verzorgen activiteiten en halen en brengen de gasten van en naar de dagbesteding. Daarnaast is De Koffiepot 'het goede doel van 2018' van Jan Linders. "We staan daar dit jaar vijf keer om spullen te verkopen. Met de opbrengst gaan we een terras voor onze gasten realiseren." Zaterdag 14 april staan Corina en Jolanda weer in Jan Linders in Wanroij met leuke spulletjes. Kom ook een kijkje nemen tussen 9.30 en 16.00 uur. "We krijgen elke keer zoveel hartverwarmende reacties. Het is echt overweldigend hoe heel Wanroij ons steunt!", besluiten Jolanda en Corina.

Meer informatie
De Koffiepot is gevestigd aan Lepelstraat 19a in Wanroij. Voor meer informatie kijk op dekoffiepotwanroij.nl of neem contact op via info@dekoffiepotwanroij.nl of 0485- 470 170.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant