Afbeelding

Lenteconcert Streekkoor Canthonis

Algemeen 375 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Voor Streekkoor Canthonis in dit voorjaar geen Passie-concert, maar een uitvoering van "Die Jahreszeiten" van Joseph Haydn. Op zondag 22 april om 15.00 uur in de fraaie kerk van Sint Anthonis, de kerk van H. Anthonius Abt aan de Brink.

Haydn werd aangespoord tot het componeren van dit werk door het grote succes van zijn voorgaande oratorium Die Schöpfung (1798), dat op dat moment in heel Europa opgevoerd werd. Baron Gottfried van Swieten, de zoon van de beroemde Nederlandse hofarts aan het keizerlijke hof in Wenen, schreef het libretto. De plaats van handeling werd het Oostenrijkse platteland.
Toegangskaarten kosten 12,50 euro (inclusief programmaboekje); kinderen t/m 16 jaar hebben gratis toegang. U kunt kaarten vooraf kopen bij de koorleden of voor het concert in de kerk. Reserveren kan met een e-mail met uw naam, adres en het aantal kaarten aan: secretariaat.canthonis@gmail.com. Na betaling op rekeningnummer: NL13 RABO 0156299704 liggen de kaarten klaar bij de ingang van de kerk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant