Het team van de FoodTour in Cuijk.
Het team van de FoodTour in Cuijk.

FoodTour Cuijk belooft weer succes te worden

Algemeen 763 keer gelezen

CUIJK | De Leijgraaf FoodTour Cuijk maakt een opvallende groei door. Zo zijn in de voorverkoop al ruim 700 van de duizend beschikbare stempelkaarten verkocht en is het aantal deelnemende ondernemers voor de FoodTour, die zondag 22 april plaatsvindt in het centrum van Cuijk, gegroeid van twintig naar dertig. "Met de stempelkaart maakt elke deelnemer een rondgang langs tien ondernemers die hen een hapje aanbiedt."

Het concept van de FoodTour is ten opzichte van 2017 verder uitgebreid, leggen de studenten Jeroen, Thijs en Janine uit. "In maart zijn we naar Maastricht gegaan voor een overdracht met de studenten die het vorig jaar organiseerden en daar nu op school zitten. Ook zijn we aan de slag gegaan met de feedback die zij van de bedrijven hebben gekregen. We borduren voort op het succes van de vorige edities." Want dat de FoodTour Cuijk opnieuw een succes lijkt te gaan worden, blijkt uit de cijfers. "Vorig jaar hadden we 600 deelnemers en deden er twintig ondernemers mee. Dit jaar zijn dat er dertig, verdeeld over drie routes. Bovendien hebben we al 700 stempelkaarten verkocht. De belangstelling is duidelijk groeiende, ook bij mensen buiten Cuijk", weet het drietal, dat de FoodTour samen met negen studiegenoten organiseert.

Deelnemers kunnen drie routes volgen. De deelnemende bedrijven –tien per route– presenteren hun lekkernij in hun eigen zaak of vanuit een pagodetent. Het aanbod tijdens de FoodTour is zeer divers. "Het maakt niet uit welke route je volgt. De gerechten zijn op elkaar afgestemd. Het is echt een mix van voor-, hoofd- en nagerechten, warm en koud, vlees en vis én zoet."

'Onderwijs van nu'
"Het is vier jaar geleden gestart als een klein project, maar inmiddels zitten we met de FoodTour op het maximum qua aantal bedrijven", legt projectleider en initiator Rolf Asbroek namens ROC de Leijgraaf uit. "Dit project is ook een directe doorvertaling van waar het onderwijs anno 2018 om draait. Het is echt een kwestie van 1+1=3, waarbij studenten en ondernemers nauw met elkaar samenwerken op het gebied van horeca, food en hospitality. En met de FoodTour laten we zien wat Cuijk culinair te bieden heeft. Veel dank gaat ook uit naar het Centrummanagement dat dit evenement sponsort. Verder hopen we duizend euro op te halen voor het goede doel: de Voedselbank Land van Cuijk." Asbroek kijkt tot slot al een beetje vooruit naar 2019: "Dan willen we een 'Goei Leven'-route toevoegen, met streekproducten uit het Land van Cuijk."
De Leijgraaf FoodTour Cuijk is zondag 22 april van 12.00 tot 17.00 uur in het centrum van Cuijk. Elke route start op het Louis Jansenplein. Stempelkaarten kosten 11,00 euro en zijn verkrijgbaar bij Restaurant Smaak, Taurus Foodstore, Hotel-Bistrobar De Bankier en Via Cannella in Cuijk alsook online via www.facebook.com/foodtourcuijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant