Afbeelding

Simone Hendriks van Metameer in finale Public Speaking Awards

Algemeen 437 keer gelezen

STEVENSBEEK | Simone Hendriks van Metameer Stevensbeek heeft zich geplaatst voor de halve finale van de GNE-Nuffic Public Speaking Awards. Ze behoort tot de beste zestien sprekers in het Engels tussen de 16 en 20 jaar. De halve finale en landelijke finale vinden woensdag 18 april plaats op het Deltion College in Zwolle.

De 17-jarige Simone Hendriks, leerling van tweetalig vwo 6, bereikte de halve finale met een boodschap recht uit het hart. "Mijn speech gaat over sociale media en welke rol deze spelen in onze mentale gezondheid. Ik heb het over mijn eigen ervaringen met depressie en onzekerheid, die deels te wijten zijn aan mijn zoektocht naar goedkeuring (en de illusie die goedkeuring te kunnen vinden op Instagram en Facebook)." Ze wil anderen met hetzelfde probleem aanmoedigen erover te praten. En daarom doet ze mee aan de Public Speaking Awards. "Ik heb er bewust voor gekozen om te gaan spreken, omdat ik uit mijn comfort zone wilde stappen en wilde zien hoe ver dat me zou brengen."

Improviseren
In de halve finale woensdag moeten de 16 deelnemers laten zien dat ze ook kunnen improviseren. Ze krijgen op de dag zelf het onderwerp en bereiden in het Engels een speech voor van drie minuten. De beste acht gaan door naar de finale waar ze opnieuw hun eigen speech houden en vragen van een panel moeten beantwoorden. Bij de beoordeling van hun voordracht let de jury op het correct gebruik van de Engelse taal, het gebruik van de stem, contact met het publiek, opbouw van het betoog en algemene presentatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant