Ommetje Westerbeek en volleybalveld Sint Anthonis zijn geopend.
Ommetje Westerbeek en volleybalveld Sint Anthonis zijn geopend.

Projecten politieke jongerendag uitgevoerd

Algemeen 543 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Tijdens de jaarlijkse politieke jongerendag werken havo 4 leerlingen van Metameer een dag in het gemeentehuis aan voorstellen die zij 's avonds zelf tijdens een jeugdgemeenteraad presenteren en bediscussiëren. Het voorstel dat aan het einde van de vergadering de meeste stemmen krijgt, wordt beloond met een bedrag van €1.200,- voor de uitvoering. De winnende projecten van 2017 werden maandag 16 april officieel geopend.

De politieke jongerendag 2017 stond in het teken van de leefomgeving. Door een slim politiek compromis konden maar liefst twee voorstellen gerealiseerd worden: een toeristische wandelroute om en nabij Westerbeek en een grasvolleybalveld in Sint Anthonis. Beide projecten werden maandag geopend in aanwezigheid van burgemeester Marleen Sijbers, directeur Metameer Stevensbeek Jaap Folkersma, de jongerenwerker en natuurlijk de leraren en leerlingen. De projecten zijn van herinneringsplaatjes voorzien. Ook werd er kort een (volley)balletje geslagen. De politieke jongerendag is één van de activiteiten voor het vak maatschappijleer in havo 4 in het kader van maatschappelijke en politieke bewustwording. Het is een samenwerking van de gemeente Sint Anthonis, Sociom en Metameer, waarbij de gemeente de hele dag faciliteert en een bedrag beschikbaar stelt om het winnende voorstel uit te voeren.
Editie 2018 van de politieke jongerendag staat gepland voor 7 juni aanstaande en heeft als thema: "Je bent jong en je wilt….." In 2016 won het voorstel voor een waterdispenser in Metameer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant