Afbeelding

Mookse kunstenaar Kerstin Menge exposeert in Kruithuis

Algemeen 267 keer gelezen

MOOK | Het Kruithuis in Den Bosch opent haar deuren zondag 29 april voor een bijzondere expositie 'Zichtlijnen'. Mookse kunstenaar Kerstin Menge toont haar werk in de bomzaal van het 17e-eeuwse gebouw. "Kijk naar ons werk en zie wat wij hebben gezien".

Samen met collega-kunstenaars Aris Engel, Maarten Luijk, Bart Lebesque, Willem van Wanrooij en Rick Duijs laat zij de bezoekers meekijken in haar beleving. De expositie in het Kruithuis is te bezoeken van 28 april t/m 27 mei. De officiële opening met muziek is op zondag 29 april van 15.00 tot 17.00 uur. Entree is dan gratis. Het thema van de expositie is 'Zichtlijnen'. Kerstin Menge (1964) werkt meestal in series. Daarbij maakt zij gebruik van diverse materialen. Deze laten elk afzonderlijk, zoals bij een schilderij geheel in olieverf, maar ook met elkaar gecombineerd het gekozen onderwerp op verschillende manieren spreken. Hoewel de laatste tijd het portret een belangrijke plaats in haar schilderijen en tekeningen inneemt, is de natuur als bron niet meer uit haar werk weg te denken. Deze keer laat Kerstin bomen de hoofdrol spelen in haar verhaal. Een verhaal van schoonheid, bewondering, respect en troost.
De bijzondere locatie van de expositie is het 17e-eeuwse kruithuis in de binnenstad van Den Bosch. Het is het laatste nog bestaande kruithuis uit de Tachtigjarige oorlog. Van 1972 tot 1994 was het pand het onderkomen van het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch. Sinds 1989 is het een rijksmonument.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant