Afbeelding

Nieuwe MFA in De Valuwe geopend tijdens Koningsdag

Algemeen 493 keer gelezen

CUIJK | Komende Koningsdag (vrijdag 27 april) gaat er een lang verwachte wens van De Valuwe in vervulling: de nieuwe MFA (Multi Funcionele Accommodatie ) De Valuwe wordt dan officieel geopend.

De Valuwe, een kleurrijke wijk waar veel ondernomen wordt, heeft nu, bijna twintig jaar na de sluiting van checkpoint (buurthuis/jongeren centrum) aan de Galberg, weer een gemeenschapshuis.

Er zijn ruimtes waar grote (gezelschappen van maximaal 150 personen) en kleine (maximaal 20) activiteiten gehouden kunnen worden. Er is een professionele keuken van 50 m2 waar volop ruimte is voor diverse activiteiten, cursussen, demonstraties, of lessen . In de warme ontmoetingsruimte is er plaats voor een kopje koffie, het leggen van een kaartje of voor een potje biljart. Markant is de bar die, net als de balie en de grote leestafel, gemaakt is van sloophout afkomstig uit de voormalige H. Jozefkerk die eerder in dit gebouw gevestigd is geweest.

MFA De Valuwe gaat een thuis bieden aan de GGZ oost Brabant en Fysiotherapie De Valuwe. GGZ oost Brabant zit al bijna 6 jaar met een FACT team in de wijk en Fysiotherapie De Valuwe keren na korte afwezigheid, weer met een dependance terug naar de wijk waar ze ooit begonnen zijn. Verder zullen ook de gebruikers van Wijkwinkel De Valuwe en Intercultureel centrum Safina de overstap naar de nieuwe accommodatie maken.

Dit zorgt er voor dat er tussen de vrijwilligers en bezoekers van de diverse organisaties verbindingen gemaakt worden die eerder minder voor de hand lagen. Mooi voorbeeld hiervan is de klankbordgroep die bestaat uit de verschillende gebruikers van mfa De Valuwe. Deze groep komt regelmatig bij elkaar en hebben samen meegekeken en geholpen bij de realisatie van de mfa. Het is dan ook logisch dat al deze groepen ook een rol spelen in de handeling die er verricht gaat worden om de mfa te openen. Zonder hier al te veel over te verklappen kan er wel gesteld worden dat mfa De Valuwe niet standaard een lintje doorknipt, maar ook hier op zoek gaat naar de verbinding.

Benieuwd geworden? Kom dan ook op 27 april om 14.00 naar het Valuweplein. Mfa De Valuwe zal na opening nog niet in bedrijf zijn, maar kan wel tot 17. 00 bezichtigd worden.

Koningsdag De Valuwe
Op het Plein zijn deze dag ook de Koningsdag feesten, georganiseerd door wijkraad De Valuwe. Er is een rommelmarkt waar iedereen lekker kan struinen op zoek naar leuke koopjes.

Kinderen kunnen zich volop vermaken (door een spelkaart te kopen) met Oudhollandse spelen, de swipper, de jungle scooter, de rodeostier, de springkussens, de stormbaan, de kinderboerderij en ook kunnen ze zich laten schminken.

Als de kleurplaat, uitgedeeld op de scholen in onze wijk, wordt ingeleverd krijgt iedereen een bon voor popcorn of een suikerspin of poffertjes. Bovendien worden oom 16.30 uur 2 winnaars bekend gemaakt.

De hele dag is er volop muziek van de BBC Band, Dj Black Jack en muziekband 4 Way Street.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant