Afbeelding

Koninklijke Onderscheiding voor raadslid Henk Siroen

Algemeen 739 keer gelezen

CUIJK | Henk Siroen (71) uit Cuijk heeft maandagavond 7 mei een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Burgemeester Wim Hillenaar reikte de onderscheiding ter gelegenheid van zijn afscheid als raadslid uit in de raadzaal van het gemeentehuis.

De heer Siroen is 37 jaar raadslid geweest. Hij was raadslid sinds 9 maart 1981. De heer Siroen was voorman en grondlegger van PLC die in 1993 is ontstaan uit Progressief Cuijk (van toen al de heer  Siroen) en Evenwichtig Leefbaar Cuijk (van wijlen mevrouw Van Heumen). Hij was sinds 2002 lid van de commissie bestuur en sinds 2006 was hij lid en een tijdje voorzitter van de commissie Burger. Hij was eveneens voorzitter van het regieteam Land van Cuijk en vervulde een belangrijke rol in de samenwerking Land van Cuijk. De heer Siroen heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de positieve bekendheid van de gemeente Cuijk. Hiervoor ontving hij op 26 maart 2018 de Cuijkse Stier.

Verdere verdiensten van de heer Siroen:

- voorzitter kanovereniging de Niers te Sambeek

- AB Waterschap Aa en Maas namens Algemene Waterschapspartij  

- Lid interim bestuur FNV Land van Cuijk en Boekel

Op grond zijn vele verdiensten heeft het Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem Alexander behaagd de heer Siroen te onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant