Renée Wijnhoven en Wieke Vrijhoef. (foto: Loes Wijnhoven)
Renée Wijnhoven en Wieke Vrijhoef. (foto: Loes Wijnhoven)
interview

De Weijer presenteert gevarieerd programma komend seizoen

Algemeen 663 keer gelezen

BOXMEER | Vol trots presenteerde theaterdirecteur Wieke Vrijhoef vorige week het nieuwe theater- en muziekprogramma. Ook dit jaar staan er weer heel wat grote namen en verse talenten op de bühne in Boxmeer. "Ik heb er superveel zin in!", aldus de enthousiaste Wieke.

Door: Aileen van Tilburg

Wieke is verantwoordelijk voor het theatergedeelte van het programma, Renée Wijnhoven van Clean Pete stelde de serie Muziekcafé samen. "Renée is geweldig. Ik zou niemand weten die haar werk beter kan doen", aldus Wieke. Uiteraard staat Clean Pete dit jaar weer op het podium. Voor het eerst doen de tweelingzussen uit Sambeek een theatertour.

Cabaret
Vrijdag 21 september staat Pieter Derks op het podium. Hij speelt zijn voorstelling 'Voor wat het waard is'. "We hebben nu al veel tickets voor deze show verkocht via de inschrijfformulieren", vertelt Wieke. "Dat belooft nog wat dus!" Verder staan onder andere Katinka Polderman, Vrijdag & Sandifort, Henry van Loon, Martijn Koning en de nieuwe publiekstrekker Patrick Laureij op het programma. "Zelf kijk ik heel erg uit naar Micha Wertheim. Echt fantastisch dat hij naar Boxmeer komt. Ook ben ik heel benieuwd naar Stefano Keizers. Hij maakt van dat absurdistische cabaret. Echt een vernieuwer, zoals Hans Teeuwen. Daar was iedereen in het begin ook helemaal door geshockeerd."
Nieuw dit jaar is de Leon's Comedy Club van Leon van der Zanden. "Hij host een programma en neemt drie collega's mee die ieder een half uur op het podium staan. Dat zijn grote namen, maar ook nieuwe talenten. Uiteraard elke keer een goede mix", vertelt Wieke. In totaal is de show van Van der Zanden vier keer te zien bij De Weijer, waarvan de eerste keer op 29 juni in het buitentheater. "Heel erg spannend, want zoiets hebben we nog niet eerder gedaan."

Buitentheater
In het buitentheater wordt net als vorig jaar weer een film gedraaid en op 8 en 9 september is er voor de derde keer het Foodtruckfestival. Ook het muzikale duo Yentl en de Boer staat 23 augustus in het buitentheater met hun concerttour. "Hun teksten zijn fenomenaal, luister je vooral even in" adviseert Wieke.

Muziek
Het seizoen wordt traditiegetrouw afgetrapt met het bluesfestival op 29 september. Nieuw is de muzikale afsluiter: een heus Jazzfest op 25 mei. "Ruben Hein verzorgt de programmering en treedt uiteraard ook zelf op." Een ander muzikaal hoogtepunt is het optreden van Ellen ten Damme en band op donderdag 25 april. "En ik vind het heel tof dat Janne Schra bij ons op het podium staat en 29 mei het muziekcafé afsluit", zegt Wieke. Verder treedt Flamencozangeres Luna Zegers uit Overloon op. "Vorig jaar vertelde ze bij ons al over haar boek SOLO, maar nu geeft ze dus een muzikaal optreden." Roel Verheggen presenteert wederom Salon Classique. "Een zondagmiddag gevuld met licht klassieke muziek in een ontspannen sfeer." Er zijn drie edities. Ze zijn los te boeken of als reeks. Kies je voor het laatste, dan krijg je korting. Voor de oudere generatie is Jaap Fischer een echte aanrader. "Hij is een levende legende! Hij treedt bijna niet meer op, dus het is wel uniek dat hij naar De Weijer komt, dat heeft Renée wel wat moeite gekost."

Theater
Topacteurs Geert Lageveen en Leopold Witte stonden eerder al in De Weijer met hun voorstelling '237 redenen voor seks'. Nu zijn ze terug met het vervolg: '237 redenen om door te gaan'. "Die voorstelling heeft gewoon een hele lekkere sfeer en het zijn briljante acteurs natuurlijk. Daar moet je bij zijn!", garandeert Wieke. Een andere voorstelling die ze zeker aanraadt, is Wo-Man van Golden Palace. Dit keer komt Golden Palace met een duo, voorheen stonden ze ook met acht man op het podium. Wat dit theatergezelschap maakt is echt eigen, heel fysiek theater, met ongelofelijk veel humor."
Verder worden dit jaar ook weer de inmiddels vertrouwde Cultuur & Cappuccino op de zondagochtenden gehouden, is Wim Daniëls terug met zijn literaire programma, zijn er weer diverse films in het filmtheater en staat The Science Battle ook weer op het programma. "Bij wetenschap denken mensen vaak meteen aan saaie materie, nou dit is alles behalve saai. Het is theater! En je leert wat, ook mooi meegenomen", zegt Wieke.

Yentle en de Boer.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant