Tijdens het Spel zonder Grenzen mag het publiek gratis meedoen met boogschieten en andere spellen.
Tijdens het Spel zonder Grenzen mag het publiek gratis meedoen met boogschieten en andere spellen.

Mook en Middelaar doet mee aan Spel zonder Grenzen

Algemeen 393 keer gelezen

MOOK EN MIDDELAAR | Twee Limburgse teams uit Roermond en uit Mook en Middelaar doen woensdagmiddag 23 mei mee aan de aftrap van het erfgoedfestival Over Grenzen. Samen vertegenwoordigen ze het vroegere Overkwartier.

Ooit was dit het meest zuidelijke kwartier van het hertogdom met Roermond als hoofdstad. Inwoners uit de vier kwartieren van het vroegere hertogdom Gelre strijden tegen elkaar in een sportief en ludiek Spel zonder Grenzen op de markt in Arnhem. De teams worden getest op snelheid, behendigheid, slimheid en historische kennis. Ook het publiek is van harte welkom om zelf mee te spelen. Het Spel zonder Grenzen start op 23 mei om 13 uur en duurt tot 17 uur. De toegang is gratis. Het Spel zonder Grenzen draait om snelheid, behendigheid en andere vaardigheden die in de middeleeuwen al belangrijk waren. Zoals richten en schieten, snelheid en uithoudingsvermogen, strategisch inzicht en samenwerking. De teams moeten goed kunnen mikken, zo snel mogelijk een stormbaan nemen en overeind blijven op een 'sweeper'. Nadat een onderdeel is afgewerkt, mag het publiek dat ook uitproberen.
Het Spel zonder Grenzen is de aftrap van het Erfgoedfestival Over Grenzen dat van 23 mei t/m 22 juli plaatsvindt. Meer info:
erfgoedfestival.nl/agenda.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant