De werkzaamheden aan de N602 duren wat langer dan gepland.
De werkzaamheden aan de N602 duren wat langer dan gepland.

Werkzaamheden aan de N602 zijn vertraagd

Algemeen 1.534 keer gelezen

SINT ANTHONIS | De werkzaamheden aan de N602 lopen vertraging op. Dat heeft te maken met extra werkzaamheden aan het riool. Voordeel is wel dat de reconstructie van de N602 in Sint Anthonis, Ledeacker en Wanroij nu gecombineerd kan worden met de aanleg van glasvezel. Dit leek lange tijd zeer moeilijk - zo niet onmogelijk - maar door intensief overleg tussen alle betrokken partijen gaat dit nu toch lukken.

Omdat is vastgesteld dat er bij regenval capaciteitsproblemen zijn met het riool, moet in de dorpen op de knelpunten een nieuw hemelwaterriool worden aangelegd (hemelwater apart afvoeren van riool). Hierdoor wordt de wateroverlast voor omwonenden tot een minimum beperkt. Dit betekent extra werk voor aannemer Infrascoop, die in de drie dorpskernen de reconstructie voor zijn rekening neemt. Geschat wordt dat dit 4 tot 5 weken extra tijd vergt. Daar staat tegenover dat door bijstelling van de planning, collega-aannemer Spie nu ruimte heeft om vooraf glasvezel aan te leggen. Een consequentie van bijstelling van de planning is dat het werk aan de N602 behoorlijk vertraagt omdat moet worden getemporiseerd om aanleg van glasvezel mogelijk te maken. Vanaf een nieuwe glasvezelcentrale, die in Wanroij wordt geplaatst op het sportpark De Kwik, gaat Spie omstreeks week 22 (eind juni) in Wanroij van start met de aanleg van glasvezel. Bij aanwonenden wordt begrip gevraagd dat de klinkers en tegels ruwweg worden teruggelegd (begaanbaar), omdat Infrascoop hier de bestrating nog moet maken. Aansluitend gaan medewerkers van Infrascoop hier aan de slag met herbestraten. Om de werkzaamheden vlot door te laten lopen, moet Infrascoop de planning bijstellen en vanwege de vervanging van de riolen worden de werkvakken vergroot van 75 naar 150 meter.
Na Wanroij wordt in Ledeacker dezelfde volgorde gehanteerd; eerst glasvezel dan straatwerk. De verwachting is dat door het extra werk in Wanroij en Ledeacker (vervanging riolen) en aanpassing van de planning, het werk in de beide kernen niet vóór de bouwvak wordt opgeleverd. In Wanroij is dit uiterlijk drie weken na de bouwvak, in Ledeacker medio november. In Sint Anthonis, waar eveneens meer meters riool moet worden vervangen, wordt volgens planning na de bouwvak de reconstructie in gang gezet. Wel wordt hier vóór de bouwvak op enkele locaties die de doorstroming van het verkeer niet hinderen, al deelwerk verricht. Zo wordt de Brinkstraat – de weg die voor het gemeentehuis ligt – herbeklinkerd. Door het extra werk zal ook in Sint Anthonis het werk later worden opgeleverd. In plaats van 1 november staat nu 15 februari 2019 als einddatum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant