Afbeelding

Lights, camera, action in het TechLab van de bibliotheek

Algemeen 265 keer gelezen

GENNEP | Er gaat weer een toffe expeditie van het TechLab van start op vrijdag 1 juni in de bibliotheek van Gennep. Na de expeditie 'Programmeren' is nu de expeditie 'Film en Media' te beleven.

In deze expeditie maken kinderen (8 t/m 14 jaar) kennis met de filmtechnieken zoals stopmotion en green screen. In 4 bijeenkomsten van 90 minuten leren zij deze technieken zelf toe te passen met zelf gekozen onderwerpen. Ze ontdekken dat ´Hollywood´ na deze Expeditie geen geheimen meer voor ze heeft! Natuurlijk is er veel tijd om zelf te regisseren, de kinderen maken hun eigen stop-motion film en werken zelf met het greenscreen.
Veel kinderen hebben interesse voor robots, programmeren, gamen, filmtechnieken, ontwerpen en alle andere technische mogelijkheden die deze tijd ons biedt. Maar waar vind je de juiste tools en hulp om hiermee op ontdekkingstocht te gaan? Vanuit deze gedachte is BiblioPlus aan de slag gegaan met het opzetten van het TechLab.
In het TechLab zijn alle materialen aanwezig om vaardigheden in te zetten die passen bij de 21e eeuw. Denk hierbij aan creatief en kritisch denken, probleemoplossend werken en het inzetten van computertaal. De 'Technauten' zijn experts op dit gebied en helpen deze vaardigheden eigen te maken. Meer info en aanmelden via www.biblioplus.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant