Afbeelding

"Op Reis van Gennep naar Xanten"

Algemeen 491 keer gelezen

GENNEP | In het kader van het aanstaande bezoek aan Gennep door het generaal kapittel der norbertijnen op 1 augustus 2018 is een tweetalige reisbrochure 'Op Reis van Gennep naar Xanten' gemaakt, die op 31 mei wordt gepresenteerd aan de burgemeesters van Gennep en Xanten en de abt van de norbertijner abdij in Heeswijk-Dinther.

In de reisgids worden twee cultuurhistorische fietsroutes Gennep - Xanten - Gennep en twee wandelroutes in Gennep en Xanten beschreven waar sporen van Norbertus te vinden zijn. Het is aannemelijk dat Norbertus zelf deze weg heeft afgelegd toen hij op jonge leeftijd Gennep verliet om in te treden bij de kanunniken van het St. Viktorstift in Xanten.

Aan de hand van zijn leven en nalatenschap kan de inwoner en toerist van onze grensstreek prachtige plaatsen als Kranenburg, Kleef en Kalkar en in het bijzonder Gennep en Xanten bezoeken. Beschrijvingen van soms eeuwenoude kerken, kloosters en kastelen worden afgewisseld met beschrijvingen van het prachtige landschap. Daarbij ook een bijzonder oog voor wat heden ten dage nog herinnert aan Norbertus en zijn orde.

Het boekje is in Gennep en Xanten gratis verkrijgbaar en wordt uitgebracht in een Nederlands-Duitse en een Nederlands-Engelse versie. De brochure is geproduceerd door de Werkgroep Norbertus van de Stichting Federatief Platform Cultuurhistorie Maas en Niers als Euregioproject in een samenwerkingsverband met het StiftsMuseum Xanten en Tourist Information Xanten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant