Afbeelding

Eerste Bixiedag gezamenlijke ponyclubs Cuijk groot succes

Algemeen 528 keer gelezen

CUIJK | De samenwerking tussen ponyclubs in de gemeente smaakt naar meer: als eerste gezamenlijke project werd op 2e pinksterdag een bixiedag georganiseerd. Bixie is eigenlijk het opstapje voor jeugdige ruiters en amazones naar de pony- en paardensport. De verwachtingen werden dik overtroffen: de organisatie is zeer tevreden.

'De Maasruiters' uit Cuijk, 'De Verzameling' uit Haps en 'De Overlaatruiters' uit Beers zijn bezig om te verkennen of ze elkaar kunnen versterken, en waren in dit kader voor het eerst samen in touw voor de Bixiedag. Het terrein van de Maasruiters lag er tip-top bij: de bodem van de bak was pas vernieuwd, en de nieuwe bakrand was juist op tijd gereed. De startlijst meldde maarliefst 66 aanmeldingen voor de begeleidingsproef, dressuur en springen. voor de jury's Stoub en De Graaf werd het een lange zit in de stralende zon. De ruiters en amazones werden blij verrast, want naast de coupon met hun score ontvingen zij ook een aardige attentie van de sponsoren. Langs de rand van het terrein waren speciale behendigheidsspelletjes die je samen met je pony kon spelen. Het bezoek genoot van de sportieve prestaties, van het weer en van de versnaperingen die konden worden gekocht. Het ontbrak zelfs niet aan een springkussen voor de kinderen. Het enthousiasme van de verschillende vrijwilligers werkte aanstekelijk. De sfeer was tegelijk feestelijk en ontspannen, en de fraai verzorgde ruitercombinaties maakten het geheel af.

Voor de ponyclubs alle reden om de prettige samenwerking voort te zetten. Om te beginnen is de volgende bixiedag vastgesteld op 26 augustus op het clubterrein van "De Overlaatruiters" te Beers. Verder zitten de bestuursleden van deze clubs regelmatig om tafel om te kijken of de samenwerking ook nog anders vorm kan krijgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant