Afbeelding
Foto: Ties van Dooren

Boxmeer houdt ruim 3,7 miljoen euro over

Algemeen 1.537 keer gelezen

BOXMEER | De jaarrekening 2017 van de gemeente Boxmeer sluit met een overschot van 3.747.882 euro. Belangrijkste meevallers zijn de fasering kosten samenwerking Land van Cuijk, lagere rentekosten, lagere bijstandskosten, lagere kosten WMO, lagere kosten pensioenvoorzieningen bestuurders en fasering in de uitvoering van het bestemmingsplan buitengebied en duurzaamheidsplan.

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor een gedeelte van het overschot tot een bedrag van 1.596.306 euro over te hevelen naar het dienstjaar 2018 om daarmee geplande werkzaamheden uit 2017 alsnog op te pakken. Voorgesteld wordt om van het restant van het overschot een bedrag van 283.200 euro te storten in de reserve sociaal domein om risico's in het sociaal domein op te vangen en een bedrag van 1.868.376 euro in de algemene reserve.

Inhoudelijk is in 2017 veel gerealiseerd en gestart. Een (niet uitputtende) lijst van deze zaken:Oplevering ver- en nieuwbouw Elzendaalcollege; Oplevering vernieuwde accommodatie AV Boxmeer en KSV Royals; Start verbouw van het Hoogkoor; Start bouw MFA Vortum-Mullem; Reconstructie fietspad Boxmeer-Rijkevoort; Contract aanleg breedband; Start aanpak wateroverlast; Start uitvoeringsprogramma Noordelijke Maasvallei; Start energiecoöperatie Overloon.

Een volledige toelichting op de inhoudelijke en financiële realisaties van de gemeente Boxmeer in 2017 is terug te vinden in de jaarrekening 2017.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant