Blauw Geel'38 doelstelling gehaald
Blauw Geel'38 doelstelling gehaald Foto: Gerard Beekmans

Blauw Geel'38/Jumbo sluit seizoen goed af en haalt doelstelling

Voetbal 1.721 keer gelezen

VEGHEL – Wellicht een wat te euforische kop van deze (voorlopig) laatste voorbeschouwing. Dit naar aanleiding van het matige slotseizoen van de Veghelaren. Maar op de keper beschouwd voldeed Blauw Geel'38 aan de doelstelling: handhaven in de Derde Divisie. Van de 22 spelers waar trainer Niels van Casteren mee begon zijn er nog maar twaalf beschikbaar zondag. Hoezo een slopend seizoen.

Door: Peter Kuijpers

Tot nu toe speelde Blauw Geel'38 33 wedstrijden. Hiervan werden er 13 omgezet in winst. Vijf gelijke spelen en 15 verliespartijen wat een elfde plek geeft met een negatief doelsaldo van 57-61. Na winterstop speelden de Veghelaren de meeste wedstrijden. Met die van zondag tegen OJC Rosmalen meegerekend. De selectie van Niels van Casteren is danig gesloopt. De trainer uit Herpen heeft naar zijn zeggen nog twaalf spelers over van de groep waar hij in augustus mee van acquit ging. We gaan ze niet turven, maar het zal ongetwijfeld kloppen. Dit gaf de mooie foto van de reservebank zondag op Papendal met louter JO 19-1 spelers. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst luidt het spreekwoord.



Niels van Casteren: 'En toen waren er nog maar twaalf'

Moeiteloos 
Veel vertrekkers dit seizoen, wellicht ook inherent aan de hogere klasse waar Blauw Geel'38 speelt.
Yoeri Vissers en  Emiel van der Sanden gaan wat laatste betreft nog een paar seizoen afbouwen in bij buurman Erp. Van der Sanden is een clubicoon en bovendien de man die de meeste treffers achter zijn naam heeft, aller tijden. Van der Sanden zal zeker nog eens terugkeren op het Veghelse bastion in welke hoedanigheid dan ook. Alexander Mols heeft het even gehad met voetballen en stopt. Wat hij gaat doen is nog niet bekend, maar hij blijft wél lid van de club hetgeen hem siert.  Hoe vergaat  het de jonge Ymanuel Hurkmans die niet alleen fysiek een tik kreeg te verwerken, maar ook mentaal als je rekent dat je komend seizoen kan voetballen en dan opnieuw moet revalideren van een kruisbandoperatie. Onder het motto Ruud van Nistelrooy overkwam dat ook en werd daarna nog een wereldster probeert-ie de draad weer op te pakken. Mark Dobbelsteen al maanden niet meer voetballend moet een paar maal in het gips. Of hij de competitiestart mee gaat maken is hoogst twijfelachtig. Sten van Vessem keert terug naar zijn roots bij Sint Michielsgestel. Als Stukadoor van beroep, is een van de zwaarste beroepen, hield hij tien jaar het leven fris in Veghel met altijd een basisplek. Ze gaan hem missen in Veghel inclusief zijn befaamde koprol na een doelpunt. Samen met zijn trouwste supporter: zijn vader, die geen wedstrijd oversloeg. 


Twee clubiconen Sten van Vessem en Emiel van der Sanden 'Amigos para siempre'

Michiel Merks
Mark Westerlaken heeft eigenlijk amper gevoetbald bij Blauw Geel'38 en was meestal geblesseerd. Geen fijne jaren voor de aankomende fysiotherapeut die aan zijn studie gaat werken. Tressor Shema, die tegenwoordig schittert in het tweede team,  had het moeilijk zich als aanvaller te handhaven. Kreeg diverse mogelijkheden, maar een basisplek zat er meestal niet in. Shema gaat naar Juliana'31 in Malden. Tot slot keeper Michiel Merks. Een sympathieke gast die je beter zou gunnen. Maar achter Brahim Zaari is dat onbegonnen werk. De bakkerszoon uit Boekel gaat nu naar Gemert, maar daar is doelman Bono Barten speler van het jaar geworden. Barten, vorig seizoen opgehaald bij vierdeklasser DSV, speel je zomaar niet weg. Dus de vrees dat het volgend seizoen weer de reservebank wordt is denkbaar. Het 'vervelende voor keepers is altijd dat je er maar één nodig hebt per team. Vandaag meldde Blauw Geel'38 de komst van aanvaller Koen van der Zanden van kampioen Rhode. Van der Zanden was goed bevallen en speelde al in Veghel mee in een wedstrijd onder de 23. Trainer Theo van Lieshout van Rhode: "De overgang van Koen had ik wel verwacht. Het is overigens in goed overleg gegaan."



Bakkerszoon Michiel Merks kiest voor Gemert

Trainersfunctie
Zondag komt OJC Rosmalen. Een van de grotere verenigingen hier uit de buurt met een op niveau voetballende jeugd en een prima senioren selectie. De club uit de groeiwijk de Groote Wielen puilt uit haar jasje qua accommodatie die er overigens mag zijn. De wedstrijd heeft zondag niet veel meer om het lijf al zou het een knipperend affiche geweest zijn zou deze paring bijvoorbeeld in februari gespeeld zijn. Trainer David Vecht wordt verrassend in Rosmalen opgevolgd door Bas Gösgens nu nog trainer van ZSV. Vecht overigens meldde eerder in het jaar dat hij naar Dongen zou gaan, maar trok kort hierna zijn keutel in. De reden zou zijn dat hij trainersfunctie ambieerde bij een BVO. Dongen heeft inmiddels Ruud Kaiser gehaald van JVC Cuijk. Om 14.30 uur wordt er in Veghel afgetrapt onder de bezielende leiding van scheidsrechter Remco Schul, die eerder in maart al Blauw Geel'38 – Quick'20 onder zijn hoede had.  

Programma voor zondag Derde Divisie
Hercules-ADO´20
EVV-Quick
Blauw Geel´38/Jumbo-OJC Rosmalen
HSC´21-Dongen
Quick´20-OFC
UNA-JVC Cuijk
De Meern-Jong De Graafschap
Be Quick 1887-Jong Vitesse
HBS-Westlandia

Stand
1.Jong Vitesse 33-74 (kampioen)
2.UNA 33-68
3.Quick 33-60
4.Dongen 33-55
5.Westlandia 33-54
6.OFC 33-52
7.ADO'20 33-52
8.JVC Cuijk 33-50
9.OJC Rosmalen 33-47
10.Hercules 33-46
11.Blauw Geel'38/Jumbo 33-44
12.EVV 33-39
13.HBS 33-37
14.HSC'21 33-35
15.Quick'20 33-35
16.Be Quick 1887 33-32
17.Jong de Graafschap 33-29
18.De Meern 33-25 (gedegradeerd)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant