Eendracht'30 is kampioen! De champagne vloeit en sproeit!
Eendracht'30 is kampioen! De champagne vloeit en sproeit! Foto: Jos Gröniger

Eendracht'30 slaagt ondanks examenvrees

Voetbal 759 keer gelezen

MOOK | De voetballers van Eendracht'30 uit Mook hebben de zenuwen toch nog in bedwang weten te houden. De Limburgse koploper in de derde klasse D van district Oost stelde het kampioensfeest drie keer eerder uit en kon zich gezien de geslonken voorsprong (van 8 naar 1 punt) geen misstap veroorloven. De nerveuze mannen van trainer Fred Razing wonnen zondagmiddag de laatste wedstrijd met 1-0 tegen RKSV Driel en hielden concurrent Eldenia op veilige afstand.

Door Jos Gröniger

De titel verdien je niet op basis van de vorm in de kampioenswedstrijd, en dat is maar goed ook. Op een met zo'n vierhonderd mensen omzoomde hoofdveld op sportpark De Maasvallei toonde het groenwitte Eendracht'30 symptomen van examenvrees.
De Mookenaren hebben echter eerder deze competitie aangetoond een titelkandidaat te zijn. "Volgens de andere ploegen in deze klasse zijn wij de moeilijkst bespeelbare tegenstander. We zijn aanvallend en verdedigend goed, hebben techniek in huis maar we staan fysiek ook ons mannetje", aldus trainer Fred Razing, die zich kort aan het strijdgewoel onttrok.

In de slotwedstrijd opende Eendracht'30 met enkele kansjes maar de plankenkoorts sloeg toe. Een vrije trap van de sterk spelende Milan van Leth zeilde na ruim een half uur in de bovenhoek.
De openingstreffer had geen verlossende werking. De koploper slaagde er niet in de score op te voeren. Terwijl onweer naderde bleef de thuisploeg schadevrij. Na het laatste fluitsignaal barste de het feestgedruis los en gingen de hemelsluizen open. Diverse trouwe fans hadden het al eerder niet meer droog gehouden…
Kampioen Eendracht'30 promoveert naar de tweede klasse, en daarmee schrijft de ploeg uit de Top van Limburg geschiedenis!

Verdediger Joop van der Valk (2) bouwt op
Forse aanval op aanvaller Bas Roeloffs (11)
Eendracht-trainer Fred Razing.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant