5E: Twaalfde plaats voelt voor SVS als kampioenschap

Voetbal 379 keer gelezen

In de vijfde klasse E waren de kaarten voor de clubs uit De Maas Driehoek-regio eigenlijk al geschud.  HRC'27 zag het laatste sprankje hoop op de nacompetitie vervliegen. Kampioen Montagnards geloofde het een week na het kampioenschap wel en liet de winst aan BVV'27.  Onderin wisselde SVS stuivertje met SVOC'01 door een mooie 4-2 overwinning, en dat werd in Stevensbeek groot gevierd!

Holthees- Smakt – SV Lottum 2-4
Holthees-Smakt heeft de competitie moegestreden beëindigd met een 2-4 tegen het op alle fronten betere SV Lottum.  Toch opende Ser van Es in de 27e minuut de score voor Holthees-Smakt maar de gasten kwamen een minuut later langszij. Na rust werd een inzinking de thuisploeg fataal. In ra tempo strafte Lottum fouten af en liep uit naar 1-4.  Niels Ingenpas scoorde nog tegen maar verder kwam het niet. "De jongens zijn moe. Vier wedstrijden in twee weken tijd eist zijn tol", aldus trainer   John Klaassens.

Montagnards – BVV'27 1-2
Na een week feesten liet kampioen Montagnards in de laatste wedstrijd de teugels vieren.  BVV'27 uit Blitterswijck profiteerde daarvan en ging met de (1-2) winst aan de haal.
Bram van Roosmalen zette de kampioen na 20 minuten nog op voorsprong maar BVV'27 knokte terug. De gelijkmaker was na een half uur een feit. Na de 1-2 in de 55e minuut geloofde het in fantasieopstelling spelende Montagnards het wel. BVV'27 mocht winnen en pakte de derde periode.

HRC'27 -  Sporting S.T. 1-1
In Afferden sloot HRC'27 de competitie af met een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger Sporting S.T. Door de overwinningen van BVV'27 en SV Lottum staat HRC'27 dat in januari en februari de ranglijst aanvoerde met lege handen.  De Alvermannen eindigen de competitie als vijfde.

SVS – SVOC'01 4-2
Het Stevensbeekse SVS is de competitie in klasse 5E geëindigd op een twaalfde plaats. De mannen van trainer Giovanni Venezia klopten op de slotdag SVOC'01 uit Oirlo en Castenray  met 4-2 en gingen de tegenstander voorbij op de ranglijst. "We hadden de wil om een plek te stijgen", zegt trainer Giovanni Venezia.  Grote man bij SVS was Daan Vlemminx die drie keer scoorde waaronder een keer uit een strafschop.  Geert Jans scoorde de 4-1.  "We hebben de overwinning en het feit dat we een twaalfde zijn geworden gevierd als een kampioenschap. Na een seizoen met zoveel tegenslagen voelt dat ook zo", besluit Venezia.

RKDSO – Sambeek 3-2
Middenmoter Sambeek slot de competitie af met een 3-2 nederlaag tegen RKDSO in Lomm. De mannen van vertrekkend coach Stef van Asten maakten een 2-0 achterstand goed door goals van Martijn Peters en Tim Derikx maar zagen gastheer RKDSO toch de volle winst grijpen.  Sambeek sluit het seizoen af met een negende plaats in klasse 5E.