Trainer Ruud Kaiser stuurde een jong JVC Cuijk het veld in tegen UNA in Zeelst
Trainer Ruud Kaiser stuurde een jong JVC Cuijk het veld in tegen UNA in Zeelst Foto: Kliksport

JVC Cuijk denkt al aan nacompetitie

Voetbal 450 keer gelezen

ZEELST | JVC Cuijk is er in Zeelst niet in geslaagd nummer twee UNA pootje te lichten. De Cuijkenaren gingen in een wegens onweer onderbroken duel met 3-2 onderuit. De ploeg van trainer Ruud Kaiser kan woensdag weer aan de bak in de nacompetitie om promotie naar de Tweede Divisie. Tegenstander op de Groenendijkse Kampen is dan FC Lisse.

Trainer Ruud Kaiser had met het oog op de 'promotietoer' een aantal spelers vrijaf gegeven. Zo stond Kevin de bruin op doel in plaats van Yorrit Kanters, en met Hafid Sarkouk, Timo Peters, Lucas van den Heuvel, Lars Loermans (dit seizoen nog speler van JVC Cuijk onder 19-1) en Sjoerd van der Looij stond er een piepjonge ploeg aan de aftrap.

In Zeelst begon JVC Cuijk zondagmiddag hoopvol. Bjenze Graat liet een kansje liggen maar even later was het Sjoerd Booijen die de Cuijkenaren na 20 minuten aan de leiding bracht. Een fout leidde de gelijkmaker in. Sil van Herwijnen scoorde voor de thuisploeg.
Na een 1-1 ruststand nam UNA via Max van den Akker de leiding. In de 55e minuut kopte Twan Demin de thuisploeg naar 3-1 en leek de strijd gestreden.
Een gedwongen pauze volgde door overtrekkend onweer. Na die tweede pauze werd de strijd hervat. De rust heeft JVC Cuijk goed gedaan. Jay van Boxtel schiet de tweede Cuijkse treffer tegen de touwen en er gloorde een gelijkspel. Zover kwam het echter niet. De roodwitten verloren met 3-2.

Woensdag komt JVC Cuijk in actie in de nacompetitie op promotie naar de Tweede Divisie. Tegenstander in het eerste tweeluik is FC Lisse, dat vijftiende werd in de Tweede Divisie. De wedstrijd in Cuijk begint om 20.00 uur. De return is op zaterdag in Lisse. Indien JVC Cuijk FC Lisse uitschakelt wacht de dubbele finale (6 en 9 juni) tegen de winnaar van het andere tweeluik met UNA en Jong Almere.