Afbeelding

Veteranendag zaterdag 9 juni in Cuijks centrum

Algemeen 927 keer gelezen

CUIJK | Vereniging (Oud) Militairen van de gemeente Cuijk bestaat dit jaar precies tien jaar. Een mooie mijlpaal die voorzitter Theo Hoefs niet zomaar voorbij wil laten gaan. Zaterdag 9 juni wordt er een feestelijke middag gehouden op het Louis Jansenplein.

Door: Aileen van Tilburg

Dat is een dag voor Cuijk Keigoed. Theo werkt dan ook nauw samen met centrummanager Clemens Binkhorst die dat evenement organiseert. "De samenwerking met Cuijk Keigoed is fantastisch", steekt Theo van wal. "Wij kunnen gebruikmaken van de faciliteiten die zij toch al opbouwen voor Cuijk Keigoed een dag later. Voor een vereniging is dat natuurlijk heel fijn."
Theo heeft zelf geruime tijd bij Defensie gezeten. Hij ging op uitzending naar onder andere Bosnië, Kroatië en Afghanistan. Hij weet hoe belangrijk het is om steun te zoeken bij je voormalige collega's. "Als ik een andere veteraan tegenkom, dan klikt dat meestal meteen. Je snapt elkaar. De kameraadschap die je bij Defensie opbouwt, komt je bijna nergens anders tegen. Dat is ook logisch, want je bent compleet afhankelijk van elkaar en je moet elkaar dus blind vertrouwen."
Elk jaar houdt de Vereniging (Oud) Militairen een bijeenkomst bij De Bond in Cuijk. Dit jaar pakken ze dus groots uit. "We willen graag laten zien wie we zijn", aldus Theo. "We treden nu naar buiten. Daar is winkelend publiek en daar lopen misschien ook wel vrouwen of mannen rond die bij Defensie hebben gezeten en niet van ons bestaan weten."

Op 9 juni is er van alles te doen op het Louis Jansenplein. Het vrijwillig Fanfarekorps der Genie verzorgt de muziek. Verder zijn er negen voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog te bewonderen. "Die zijn van de vereniging Keep Them Rolling", legt Theo uit. "Drie daarvan maken die dag ook ritjes door Cuijk!" Verder zijn er diverse informatiestands en komt defensie met een grote truck waar de jeugd kan komen kijken wat de carrièremogelijkheden bij defensie zijn. "Je kunt er zelfs broekhangen", zegt Theo lachend.
Na afloop praten de veteranen nog even bij tijdens een zogenaamde 'blauwe hap' bij De Looierij. Geïnteresseerden kunnen zich daarvoor opgeven. "Een blauwe hap is een term uit de marine. Daar wordt elke woensdag Indisch gekookt en dat noemen ze de blauwe hap", legt Theo uit.
Hij hoopt dat er zaterdag 9 juni veel publiek komt kijken. "En kom je al veteraan? Dan is het natuurlijk erg leuk als je herkenbaar bent", sluit hij af.

Lees meer over Cuijk Keigoed en alle activiteiten in de speciale bijlage die dinsdag 5 juni verschijnt bij De Maas Driehoek. 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant