Afbeelding

"Zilveren Maandag is al jaren één groot feest"

Algemeen 895 keer gelezen

BOXMEER | Het is al jaren een traditie; Zilveren Maandag. Een gezellige kermismiddag in Boxmeer voor de oudste bezoekers, oftewel "de bezoekers met de zilveren haren", zoals organisatoren Jan van Neerven en Ton Kelders ze liefkozend noemen. Ook dit jaar belooft het weer een groot meezingfestijn te worden.

Alle bewoners van zorginstellingen in Boxmeer worden uitgenodigd. Voor hen wordt een mooi plekje gereserveerd pal voor het podium waar dit jaar de lokale versies van de artiesten Frank Schrijen, de 3J's, Kees van den Heuvel en het regionaal Visserskoor optreden.
"Het is elk jaar weer één groot feest", vertelt Ton. Zelf is hij al jaren een echte kermisliefhebber. "Mijn ouders namen mij overal mee naartoe. Dan ging mijn moeder met mij in de attracties. Mijn vader niet, dat vond hij eng", lacht Ton. Hij vervolgt: "Maar hij was ook kermisliefhebber, mijn vader spaarde draaiorgels." Niet gek dus dat Ton na zijn pensioen graag zitting nam in de Boxmeerse kermiscommissie.

Ook Jan doet het al een aantal jaar met heel veel plezier. "De Zilveren Maandag heeft wel wat weg van het matinee van vroeger. Het leukst vind ik het enthousiasme van de mensen. Dat je op Zilveren Maandag ineens een paar bezoekers voorzichtig ziet dansen voor het podium. Fantastisch toch?"

Metameer
Sinds vorig jaar heeft de organisatie van de Zilveren Maandag een fijne samenwerking met Metameer. "De genodigden zijn vaak niet meer zo mobiel, dus ze worden opgehaald door vrijwilligers onder wie leerlingen van Metameer. Dat was vorig jaar zo'n groot succes dat we veel te veel leerlingen hadden!"

De Zilveren Maandag valt dit jaar op 25 juni. Vanaf 14.00 uur start het programma op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis. De genodigden worden verwend met een lekkere kop koffie of thee en natuurlijk een oliebol. "Dan zitten ze helemaal onder de poedersuiker, maar houden ze stug vol dat ze er nog geen gehad hebben, prachtig!", lacht Ton.

De middag voor senioren wordt elkaar druk bezocht. Ook dit jaar verwacht de organisatie zo'n drie- tot vierhonderd bezoekers. "Iedereen is welkom, maar de genodigden krijgen als eerste een plekje toegewezen", besluiten Jan en Ton.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant