Archieffoto.
Archieffoto. Foto: Leon Voskamp

Gemeente Cuijk heeft tekort van 2,2 miljoen euro

Algemeen 1.009 keer gelezen

CUIJK | De gemeente Cuijk heeft voor 2019 een tekort van maar liefst 2,2, miljoen euro. Dat blijkt uit de kadernota van 2019.

"Ondanks het positieve resultaat van de maartcirculaire is er sprake van een aanzienlijk tekort: voor het jaar 2019 wordt het tekort geraamd op 2,2 miljoen euro, aflopend naar een tekort van 611.000 euro voor het jaar 2022", schrijft de gemeente. Volgens de gemeente zijn er een aantal thema's die veel invloed hebben op de financiële positie van de gemeente. Onder andere de ontwikkelingen in de jeugdzorg zouden daarmee te maken hebben. "Door de autonome ontwikkelingen in de ZIN (zorg in natura), de regionale samenwerkingsafspraken en de korting die het Rijk doorvoert voor onze regio, is in dit werkveld sprake van een stijging van bijna 1 miljoen euro." De werkzaamheden in de openbare ruimte zorgen daarentegen voor een extra last van 6,5 ton.

Een andere belangrijke ontwikkeling betreft de kosten voor de Werkorganisatie CGM. De gemeente: "Wij hebben gemerkt dat de organisatie tegen de grenzen van zijn mogelijkheden aanloopt. Voor 2019 staat de laatste tranche gepland van de bezuiniging die aan de Werkorganisatie was opgelegd. Dit zou betekenen dat geschrapt moet worden op bestaande taken hetgeen meteen betekent dat er geen ruimte is voor het realiseren van nog te starten ambities. Daarbij is ook gebleken dat de organisatie geen enkel budget heeft voor vervanging van ziekte of om pieken op te vangen. Voor beide zaken willen wij een koerswijziging doorvoeren." In totaal is er ongeveer 7 ton nodig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant