Het bestuur van SumMmertime (vlnr): Mat Knapen, Ernst Lamers, Theo Roosenboom, penningmeester Michiel Ponjee en Henk Schepers. Boven: Secretaris Ella Lucassen, voorzitter Arnold Jansen en Marian Leideritz.
Het bestuur van SumMmertime (vlnr): Mat Knapen, Ernst Lamers, Theo Roosenboom, penningmeester Michiel Ponjee en Henk Schepers. Boven: Secretaris Ella Lucassen, voorzitter Arnold Jansen en Marian Leideritz.

Gennep klaar voor tien weken SumMmertime

Algemeen 671 keer gelezen

GENNEP | Er komen weer tien SumMertime-weekenden aan; van zaterdag 23 juni tot en met zaterdag 25 augustus is er van alles te beleven in het hart van Gennep.

"Er is zoals vanouds heel veel muziek, maar ook kunst, een Nicaraguadag en een PruuvemMment. De SumMmertimeweekenden worden zaterdag 25 augustus op een feestelijke manier afgesloten met een speciale bierenfestival", zegt voormalig voorzitter Ernst Lamers. De aftrap is zaterdag 23 juni met een grandioze opening en een optreden van showband Mixure. De week daarop is er ruime aandacht voor een keur van artiesten, muziek en kunstenaars tijdens een uitdagend Kunstfestival. Alle activiteiten vinden plaats op de Markt, het Jan Lindersplein en in de Zandstraat. 's Avonds houden de Gennepse Ondernemers tot 22.00 uur Late Night Shopping. Dat gaat gepaard met muziek in de Zandstraat, op de Markt en het Jan Lindersplein.

Zaterdag 7 juli worden de banden aangehaald met San Pedro de Lovago, een Nicaraguaans stadje waarmee Gennep al 25 jaar een stedenband heeft. In samenwerking met Stichting GESP wordt het Nicaraguafestival gehouden met swingende latin muziek, genieten van Latijns-Amerikaanse hapjes, workshops, een kinderplein en een kennismaking met Radio El Mundo. In de avonduren speelt Friction and the Roots Drivers op de Markt.
Een week later op 14 juli worden de smaakpapillen op de proef gesteld tijdens een verrassend PruuvemMment op het Jan Lindersplein. Gelijktijdig is er muziek van Captain Gumbo op de Markt.

Country- en Western dat is wat zaterdag 21 juli de klok slaat als de band Cochon Blue en de line dansers van Brisk Boot de Markt betreden. In de avonduren is er een optreden van Dogs Allowed.

Zaterdag 28 juli maakt Gennep ruim baan voor de oosterburen met een optreden van Nur Duitsche Welle en Monika Voss. Samen met stichting Gennep-Niers-Goch worden de Duitse gasten van harte in Gennep verwelkomd. In de Dragonder kan men in de avonduren genieten van Het Gebroken Hartje.
Op veler verzoek is dit jaar op 4 augustus 'Blues in Nierstown' terug op de Markt in Gennep. Spectaculair gitaarwerk van Jan Schwarte en een optreden van topband Let's go Bananas zorgen voor een geweldige muziekmiddag. 's Avonds is het genieten met rock/popband Face to Face.
Nieuw is op zaterdag 11 augustus de Polderdag, een typisch Nederlands fenomeen. De band 'Op zoek naar Johan', Stennis en in de avonduren het Groesbeekse duo The Moonlights zullen het publiek verrassen op eigentijdse nummers variërend van polderpolka, oer-Hollandse smartlappen, luisterliedjes en top-40 hits.

Zaterdag 18 augustus is het podium tijdens de Ierse middag gereserveerd voor Keltische muziek van de band Reel to Reel en Ierse, Engelse en Americana folk van 'Tinkers, Drinkers, Dreamers. De band Two Stools is 's avonds bij De Dragonder te beluisteren. De elfde editie van SumMmertime wordt zaterdag 25 augustus op gepaste wijze afgesloten met een speciale bierenfestival. Optredens zijn dan tot in de late avonduren op de Markt en het Jan Lindersplein.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant