Vestigingsmanager Jacco Dijkema (rechts) neemt de eerste programmaboekjes in ontvangst van SamenLoop Gennep voorzitter Teus van Leeuwen voor het terrein waar het komend weekend allemaal gaat gebeuren.
Vestigingsmanager Jacco Dijkema (rechts) neemt de eerste programmaboekjes in ontvangst van SamenLoop Gennep voorzitter Teus van Leeuwen voor het terrein waar het komend weekend allemaal gaat gebeuren.

SamenLoop voor Hoop in Gennep kan beginnen

Algemeen 274 keer gelezen

GENNEP | Na een voorbereiding van anderhalf jaar gaat op zaterdagmiddag om 14.00 uur de SamenLoop voor Hoop in Gennep van start.

Het evenemententerrein De Groes wordt komend weekend omgedoopt tot 'De voortuin van Jan Linders'. Er zullen bijna duizend deelnemers in estafettevorm 24 uur gaan lopen om aandacht te vragen voor kanker en om geld op te halen voor onderzoek en genezing van de ziekte.

Centraal staan de eregasten, die kunnen genieten van wellness en lekker eten, beschikbaar gesteld door sponsoren. Er zijn drie ceremonies: de opening, het slot en de kaarsenceremonie zaterdagavond om 23.00 uur." Deze laatste is ronduit indrukwekkend", belooft de organisatie.

Vrijwilligers
Met een team van 35 commissieleden en maar liefst 130 vrijwilligers denkt het bestuur helemaal klaar te zijn voor dit bijzondere evenement, dat vijf jaar geleden voor het eerst in Gennep werd gehouden.

Kinderloop
Nieuw voor Gennep is de KinderLoop op zondag. De KinderLoopcommissie heeft alle basisscholen in de gemeente Gennep en in het dorp Oeffelt benaderd om de kinderen hierbij te betrekken. Het kinderprogramma begint zondag om 11.00 uur. Er worden dan heel veel kinderen, maar ook ouders, grootouders en andere familieleden verwacht.

"We gaan ervan uit dat er duizenden bezoekers komen", laat de organisatie weten. Er is een uitgebreid en gevarieerd muziekprogramma op twee podia, dat begint zaterdagmiddag al om 13.00 uur en dat duurt tot zeker 16.00 uur op zondagmiddag. Daarnaast zijn er heel veel marktkramen en kan er geboden worden op verschillende schilderijen en keramiek en is het Barcelonashirt van Lieke Martens zeer zeker een topper.

Meer informatie
Voor meer informatie kijk op: www.samenloopvoorhoop.nl/gennep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant