De Theetantes komen elke dinsdagochtend bij elkaar. (foto: Jos Gröniger)
De Theetantes komen elke dinsdagochtend bij elkaar. (foto: Jos Gröniger)

Theetantes verrassen met creatieve zomermarkt

Algemeen 1.135 keer gelezen

OEFFELT | Op dinsdagochtend steken nijvere vrouwen uit de gemeenten Gennep, Mook en Middelaar en Boxmeer de koppen bij elkaar. In het landelijke boerderijtje van Carla Boon werken de Theetantes aan kunst- en handwerken. Op Vaderdag 17 juni houden de dames een creatieve zomermarkt aan de Houwsestraat in Oeffelt.

Op de locatie werd enkele jaren geleden al eens een brocantemarkt gehouden. "Ons clubje bestaat nu twee jaar. Er is een vrije inloop op die dagen", zegt Carla Boon. "Maar zondag zijn er we beslist compleet", zegt Thea Verberk uit Oeffelt. Naast de kunstwerken en handvaardigheidproducten zijn er andere zaken te kust en te keur op de Creatieve Zomermarkt. "Er worden zelfgemaakte sieraden, keramiek, beelden, schilderijen, zelfgemaakte babykleding, gehaakte knuffels, kaarsenhouder uit beton, zelfgemaakte tassen en nog veel meer getoond", zegt Carla Boon. De Theetantes hebben ook derden uitgenodigd om producten op de creatieve zomermarkt te promoten. Zo zijn de brouwers van het Gennepse bier D'Ooijevaer present en worden dikke damesbeelden en bloemstukken verkocht. "Bovendien hebben we een terras waar koffie, thee en een versnapering te krijgen zijn", zegt Carla Boon.
Geen markt zonder muziek. De Theetantes weten zich zondag verzekerd van een optreden van een trekzakgroep. Ook treedt er een zangkoor op dat een populair repertoire ten gehore brengt. Vanuit Cuijk draagt het koor de 50+ Vocals voor de muzikale omlijsting.
De creatieve zomermarkt is gratis toegankelijk. "En bij onverhoopt slecht weer hebben we een alternatief", zegt Carla Boon.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant