Afbeelding

Kermismeester: "Kermis maak je samen!"

Algemeen 789 keer gelezen

BOXMEER | Antoine Eijkens is voor het zesde jaar op rij kermismeester in Boxmeer. "Ik heb de kermis in mijn hart zitten", vertelt de bevlogen ambtenaar.

Sinds Antoine aan het roer staat, zijn er heel wat veranderingen doorgevoerd. "Moest ook wel", vindt hij. "Landelijk loopt het fenomeen kermis terug. Dat is ook niet gek. Vroeger was het een uitje waar mensen maanden naar uitkeken. Ze namen een week vrij en de hele familie kwam op bezoek. Nu zijn mensen veel mobieler en is er ook heel veel te doen."

Ondanks dat Antoine was vastbesloten om de Boxmeerse kermis nieuw leven in te blazen. En hoe!

De datum werd verschoven van augustus naar juni en de attracties in Boxmeer zijn spectaculairder dan ooit. "Tijdens mijn eerste jaar als kermismeester schreven er zo'n 43 exploitanten zich in. Dit jaar waren dat er meer dan tachtig. We hebben 35 plekken, dus we konden kiezen."

Ook de bezoekerscijfers zitten enorm in de lift. "Dat is fijn, want als de exploitanten tevreden zijn, ben ik het ook."

Al het werk doet Antoine niet alleen. Hij krijgt veel hulp van de kermiscommissie bestaande uit Nico Linders, Ton Kelders, Jan van Neerven en Anke van der Hulst. "En uiteraard de exploitanten zelf. Ik zeg altijd: 'de kermis maak je samen'."

Onder dat motto deelde hij vorig jaar ook speciale 'gemeente Boxmeer'-bezems uit onder de kermisondernemers. "'Veeg je eigen straatje schoon', was de slogan", legt Antoine uit. "Een gouden greep. De exploitanten vonden het geinig en maken nu nog reclame voor Boxmeer op andere kermissen. En bovendien hoefden wij veel minder op te ruimen."

Antoine was als kind al dol op de kermis. "Dan gingen we met alle jeugd naar het terrein om te kijken welke attracties er allemaal kwamen", vertelt hij met een lach.

"Ik heb destijds leuk contact opgebouwd met een van de exploitanten: Harry Hoefnagels van het Lunapark. Hij is inmiddels gestopt met werken, maar we hebben nog regelmatig contact."

Ook dit jaar belooft het weer een groot feest te worden. "We hebben onder andere de grootste booster van Nederland weten te strikken", vertelt Antoine. "Daarnaast staan er natuurlijk nog heel veel andere attracties. Ik heb er ontzettend veel zin in!", besluit hij.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant