Grotestraat in Cuijk.
Grotestraat in Cuijk. .

Coalitiepartijen Cuijk botsen over plan om winkels in wijken toe te staan

Algemeen 1.157 keer gelezen

CUIJK | De coalitiepartijen in de gemeente Cuijk zijn recht tegenover elkaar komen te staan over de mogelijkheid om detailhandel toe te staan in de kernen en wijken. Een motie van Liberaal Land van Cuijk (LLvC) kon niet rekenen op steun van CDA en ABC en zorgde zelfs voor wrevel bij de coalitiepartners. Ook de volledige oppositie stemde tegen. "Wij snappen helemaal niets van deze motie", zei fractievoorzitter Mariëlle van Zuilen(D66) geïrriteerd. 

Door: Martijn Schwillens

Het voorstel staat haaks op de eerder (unaniem) aangenomen centrumvisie, waarin staat opgenomen dat ontwikkelingen die de positie van het winkelcentrum ondermijnen geen doorgang mogen vinden. "Een compact winkelcentrum heeft de prioriteit", vervolgde Van Zuilen. "Deze motie wekt irritatie. We investeren de komende jaren miljoenen in het Cuijkse centrum. Mede om nieuwe winkeliers te lokken. Als wij ondernemers op andere locaties een kans geven, dan is de kans groot dat al die investeringen voor niets zullen zijn."

Ook het CDA en ABC toonden zich zeer verbaasd over de motie. "Het is niet alleen een motie vreemd aan de orde van de dag, het is ook een vreemde motie. Detailhandel moet zich centreren in het centrum, mede om leegstand in het centrum te voorkomen. Deze motie staat er haaks op", aldus Marcel Thijssen van het CDA.

'Niet op voorhand nee'
Drogisterij Trekpleister zou belangstelling hebben voor een pand aan de Lavendel in de Heeswijkse Kampen. "Een focus op het centrum is prima, maar we willen niet op voorhand 'nee' zeggen tegen zulke initiatieven", verdedigdefractievoorzitter Liesbeth van Heeswijk van LLvC de motie. "Kleine subcentra in wijken en dorpen zouden leefbaarder worden als retailers toestemming krijgen om zich er te vestigen."

Helma Pluk (ABC) tot slot: "Wij geloven er in om het centrum compact te houden en deze motie staat daar haaks op."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant