Afbeelding

Derde editie van Ladies Night Grave

Algemeen 311 keer gelezen

GRAVE | "Beleef Historisch Grave" organiseert op 15 juni in de Historische binnenstad van Grave alweer de derde editie van de "Ladies Night Grave". Ook dit jaar liggen rode lopers uit bij de verschillende speciaalzaken die Grave rijk is.  De Ladies Night Grave begint om 18.00 uur  bij lunchroom 'Bij Moeders' in de Hoofdwagt 6 tegenover de Elisabethkerk. Hier ontvangt iedere deelnemer, tegen een kleine vergoeding van € 2,50, een rode speelkaart en een gratis consumptiebon. De speelkaart is een rebus, die je met het bezoeken van een stempelwinkel, kunt oplossen.

Grave zet, met alle evenementen, in op zijn historie. Een bewogen geschiedenis kent het stadje. Aan de zuiderwaterlinie gelegen is het vaak belegerd geweest door de oorlogen tussen de noordelijke en zuidelijke Nederlanden. Veel is bewaard gebleven en gerestaureerd. De oude panden zijn leuk om te bezoeken. Het is de Maasstraat, op de markt, de Klinkerstraat en de Rogstraat waar in speciaalzaken de historie te herkennen is. Landelijke formules zijn er ook. "We hebben vanuit de ondernemersvereniging deze avond georganiseerd, we vinden het elk jaar leuk om dit te doen, zeggen organisatoren Edith van Spreewel en Steffie van den Bosch.

De eerste goodybag gaat naar wethouder Anja Henisch. De gemeente die met het thema Historisch Grave aan de weg timmert, ondersteunt deze avond van harte. Van Spreewel: "We sluiten de avond af om 21.00 uur bij "Het Poortwachtershuis" aan de Maaskade 14. Daar trekken we loten voor 3 grote prijzen en de 100 goodiebags. Het laatste nieuws kun je vinden op facebook.com/ladiesnightgrave".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant