Lekker Anders Dag! De Akkerwinde.
Lekker Anders Dag! De Akkerwinde.

Gezonde schoolvignet uitgereikt in Vianen en Beers

Algemeen 566 keer gelezen

VIANEN / BEERS | Basisschool Dr. Jan de Quay en Basisschool De Akkerwinde kregen dinsdag 13 juni  als eerste scholen in de gemeente Cuijk het gezonde schoolvignet uitgereikt door burgemeester Hillenaar en wethouder Jilissen.

Het gezonde beleid op beide scholen is niet nieuw, maar nu bekroond met het vignet gezonde school. Dagelijks wordt er tijdens de pauzes fruit of groenten gegeten en water gedronken. Tijdens verjaardagen van kinderen en leerkrachten wordt er gezond getrakteerd. Ook de ouderraad zorgt regelmatig voor een gezonde traktatie bij een feestelijke gelegenheid zoals de carnaval. Tijdens het Sinterklaasfeest krijgen de kinderen gewoon pepernoten en tijdens de Paasviering een chocoladepaaseitje. Maar dagelijks gezond eten op school is een gewoonte.

De thema's gezond eten, maar ook gezond leven krijgen aandacht tijdens de lessen. Ook is er in de pauze voldoende ruimte en wordt er volop bewogen en gespeeld; voetballen, verstoppertje, steppen en springtouwen. Een aantal groepen beginnen een dag in de week met hardlopen, De Daily Mile. Het bewegend leren voor vakgebieden als taal en rekenen gaan we zeker uitbreiden!

Dit actieve onderwijsaanbod heeft een positieve invloed op het welbevinden en de ontwikkeling van kinderen.

De gezonde schoolvignetten werden uitgereikt tijdens de Lekker Anders Dag! Een project in samenwerking met de gemeente Cuijk en alle basisscholen om een prettige verkeerssituatie rondom de scholen te bevorderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant