Archieffoto.
Archieffoto. Foto: Ties van Dooren

'Gevoel van onveiligheid is het grootst in Cuijk'

Algemeen 1.592 keer gelezen

CUIJK | Inwoners van het Land van Cuijk voelen zich het minst veilig in Cuijk en het veiligst in Sint Anthonis. Dat blijkt uit een raadpleging van TipLandvanCuijk.

Door: Aileen van Tilburg

TipLandvanCuijk is een burgerpanel opgezet door TopOnderzoek in samenwerking met De Maas Driehoek. Uit de raadpleging over veiligheid blijkt dat de meeste inwoners van het Land van Cuijk zich veilig voelen in hun eigen gemeente; maar liefst zeventig procent. Slechts acht procent geeft aan zich onveilig te voelen.

De grootste redenen waarom mensen zich onveilig voelen zijn (jeugd)criminaliteit, diefstal en inbraken. Vooral op donkere plekjes zoals tunneltjes, afgelegen fietspaden en in het buitengebied krijgen inwoners vaak een onveilig gevoel. Iemand schrijft: "In Cuijk Noord en op het industrieterrein voel ik mij niet altijd veilig."

Oplossing
De oplossing om het veiligheidsgevoel te vergroten is volgens 63 procent van de respondenten meer zichtbaarheid van de politie. Ook cameratoezicht (30 procent) wordt als oplossing aangedragen. "Ik heb in het Land van Cuijk eigenlijk nog nooit politie gezien", laat een respondent weten.

Verlichting
Iemand anders schrijft: "Het fietspad van Beers naar Cuijk was een van de veiligste fietspaden in de regio. Er was licht en het was afgeschermd door vangrails en er waren stoplichten om veilig over te steken. Nu is de verlichting weg en is het er echt pikkedonker. Daarom wordt er 's avonds en 's nachts bijna geen gebruik meer gemaakt van dat fietspad."

TipLandvanCuijk
Alle resultaten van de raadpleging nalezen? Dat kan op www.tiplandvancuijk.nl. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor het burgerpanel en meepraten over interessante thema's uit de regio. Iedereen van zestien jaar of ouder die woont of werkt in het Land van Cuijk mag meedoen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant