Outlands.
Outlands.

Outlands maakt podium zelf

Algemeen 365 keer gelezen

VIERLINGSBEEK | Komend weekend is het zover! Dan vindt Outlands Festival plaats in Vierlingsbeek. De organisatie heeft er dit jaar voor gekozen om het podium helemaal zelf te maken.

"De afgelopen drie jaar hebben we het podium gehuurd of gekocht en in de drie edities daarvoor hebben we dit zelf gemaakt of ontworpen", aldus de organisatie. "Er zijn natuurlijk een aantal redenen voor dit idee. Ten eerste wilden we dit jaar meer investeren in artiesten omdat we op zondag een heel nieuw concept hebben staan. Verder heb ik zelf bedacht dat we met het thema: Wild West zelf ook iets moois in elkaar konden zetten." In december begon de organisatie met het idee. Na ruim twintig schetsen was daar eindelijk het idee dat ook nog eens enigszins realistisch was om zelf te bouwen. Voor de uitvoering werd een club vrienden met rechtse handen opgetrommeld. Na ruim twaalf weken hard werken is het podium af. Het is een podium van maar liefst 33 meter breed en 12 meter hoog geworden. "Zonder vrijwilligers was het nooit gelukt!"

"Voor het licht en geluid zijn we dit jaar wederom in zee gegaan met Dynamic licht&geluid uit Venlo. Zij zijn tevens al voor het zevende jaar op een rij hoofdsponsor. Ook dit jaar zijn er weer een aantal special effects zoals CO2, vuur en heel veel confetti voor de gezelligheid en sfeer. Aan het einde van de zaterdag en zondag wordt er wederom een audio show van 15 minuten ten gehore gebracht met daarop een vuurwerkshow op tijdcode. Voor het eerst dit jaar hebben we twee verschillende eindshows voor beide dagen", besluit de organisatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant