Peter van der Zanden en zijn vader Herman.
Peter van der Zanden en zijn vader Herman.
vierdaagse

Vader en zoon: "Onze band is sterker geworden door het wandelen"

Algemeen 429 keer gelezen

CUIJK | Peter van der Zanden (46) uit Cuijk loopt dit jaar voor de zesde keer de Vierdaagse. Dit jaar wordt voor hem een bijzondere editie. Hij loopt voor het eerst samen met zijn vader Herman van der Zanden (70) uit Mill. "Super bijzonder om dit met hem te doen", aldus Peter.

Peter liep in 2005 voor het eerst mee. Na drie edities last hij een pauze in. "Ik ben toen tijdelijk gestopt, omdat ik een dochter en zoon had gekregen. Trainen kost veel tijd en ik wilde meer thuis zijn bij mijn gezin." In 2015 begint het toch weer te kriebelen. Hij loopt drie jaar op rij de Vierdaagse met een vriend.

"2018 zou anders worden", vertelt Peter. "Ik zou voor het eerst alleen gaan", zegt hij. Ondertussen heeft de vader van Peter, Herman, het wandelvirus te pakken gekregen. "Hij liep samen met mij de tochten die ik had uitgezocht ter voorbereiding. Dat ging zo goed dat ik moeite moest doen om hem bij te houden!", grinnikt Peter. Het duo schrijft zich in voor de Vierdaagse en heeft inmiddels al een paar keer 50 kilometer gewandeld. "Volgens de dokter zijn de bloeddruk en de suikerspiegel van mijn vader nog nooit zo goed geweest!", zegt Peter. "Ondanks zijn leeftijd en hij en voor het eerst wandelt, is hij sneller dan mij. Blaren heeft hij nog niet gehad. En het mooiste? Onze band is door het wandelen hechter geworden. Ik ben zo trots op hem en ik hoop dat ik op mijn zeventigste ook samen met mijn zoon de Vierdaagse mag lopen", besluit Peter.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant