Marguerite Groet-Sneep. (foto: Mayke van Driel)
Marguerite Groet-Sneep. (foto: Mayke van Driel)
Vierdaagse

"De pleisters bleven niet plakken, maar mijn vader wel!"

Algemeen 504 keer gelezen

CUIJK | Marguerite Groet- Sneep (43) uit Cuijk komt uit een echte Vierdaagse familie. Haar ouders leerden elkaar kennen tijdens de Nijmeegse wandeltocht en inmiddels hebben ook Marguerite en haar kinderen het wandelvirus te pakken.

"Mijn moeder liep in 1971 de Vierdaagse en mijn vader prikte blaren. De pleisters bleven niet plakken, maar mijn vader wel", vertelt Marguerite met een lach. Twee jaar later trouwen ze en een jaar later wordt Marguerite geboren. Dit jaar, op de vrijdag van de Vierdaagse, zijn ze precies 45 jaar getrouwd.
Zelf liep Marguerite maar liefst elf keer de Vierdaagse; de eerste keer op elfjarige leeftijd. Acht keer haalde ze de finish. "De eerste keer dat ik de veertig kilometer liep, was enorm zwaar. Ik zwoor nooit meer mee te doen. Dat hield ik een paar jaar vol toen ik in Amsterdam ging wonen en studeren." Maar als ze samen met haar man weer in Cuijk gaat wonen, komt de Vierdaagsekoorts weer terug. "Het mooiste vind ik dat iedereen gelijk is; oud, jong, rijk of arm. Je bent er voor elkaar. Heeft iemand het moeilijk? Dan geef je die persoon een hand of schouder en je sleept elkaar er doorheen."

Inmiddels heeft ook haar zoon het virus te pakken. Haar man loopt niet mee, maar is wel vrijwilliger bij het evenement. "En volgend jaar wordt mijn jongste dochter twaalf en loopt ze voor het eerst mee. Ik kan niet wachten op het moment waarop we dan met z'n drieën, mijn zoon, dochter en ik, samen over de finish zullen wandelen!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant