Ilse Vloet loopt voor het goede doel.
Ilse Vloet loopt voor het goede doel.

Ilse (24) wandelt voor goed doel: "iets doen voor mensen met dementie"

Algemeen 1.073 keer gelezen

CUIJK | De Vierdaagse waren voor Ilse Vloet (24) uit Cuijk normaal gesproken één groot feest. Wandelen deed ze vooral naar de bar, maar daar komt dit jaar verandering in. Voor het eerst gaat ze de uitdaging aan en loopt ze de veertig kilometer. Dat doet ze niet zomaar, ze wil geld ophalen voor het goede doel, namelijk Alzheimer Nederland.

"Ik studeer fysiotherapie en werk als gastvrouw en verzorgende in diverse verpleeghuizen. Daar maak ik van dichtbij mee wat dementie met mensen en hun omgeving doet. Daarom wil ik graag wat voor hen doen", vertelt Ilse enthousiast. Ze besluit zich in te schrijven voor de Vierdaagse en een crowdfundactie op poten te zetten. Met succes. De teller staat nu op ruim zeshonderd euro en al meer dan dertig sponsoren hebben een steentje bijgedragen. "Daar ben ik al heel tevreden mee", laat Ilse weten. "Maar het mag natuurlijk altijd meer!"
Ilse doet de actie alleen, maar heeft wel een wandelmaatje, haar studiegenootje Marlies. "Ik heb gemerkt dat alleen lopen heel saai is. Dan ga je echt focussen op de afstand. Ik snap nu ook dat de muziek en de mensen langs de kant je er doorheen slepen op de moeilijke stukken."
Vanaf april is Ilse fanatiek aan het trainen. "Ik heb het rustig opgebouwd. Ik ben heel benieuwd hoe het zal gaan, maar het goede doel is voor mij wel een extra motivatie."
Voor meer informatie of om een donatie te doen ga naar https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/wandelaars/ilse-vloet/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant