Fabian Peters (12) uit Ottersum.
Fabian Peters (12) uit Ottersum.

Fabian Peters (12) uit Ottersum bij team jongste lopers Vierdaagse

Algemeen 293 keer gelezen

OTTERSUM | Fabian Peters uit Ottersum is met 12 jaar één van de jongste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang wandelt hij elke dag 30 km samen met het #Vteam. Deze groep met de honderd jongste deelnemers loopt de Vierdaagse voor het eerst.

Kinderen mogen meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse als ze 12 jaar worden. Dit jaar zijn de jongste deelnemers dus geboren in 2006. Fabian vertelt: Het is heel gezellig om de Vierdaagse met zoveel kinderen te lopen. Ik lop voor KIKA. Het meest verheug ik me op de gezelligheid onderweg. We hebben al een paar keer met elkaar geoefend en het is nu al vergetelijk. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen ons gaan sponsoren en volgen.
Kindercorrespondent
Kindercorrespondent Tako Rietveld is teamcaptain en initiatiefnemer van het #Vteam. Hij zorgt ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. "Volwassenen praten meestal óver kinderen en veel te weinig mét ze. Ook Fabian laat zien dat kinderen veel meer te vertellen hebben dan de meeste grote mensen denken."

De belevenissen van Fabian en het #Vteam zijn voor iedereen te volgen via de website: Vteam.tv. Voor dit evenement werkt de Kindercorrespondent samen met Stichting Nijmeegse Vierdaagse, het Nationaal Fonds voor Vrede en Vrijheid vfonds en Van der Valk Nijmegen-Lent.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant