De deelnemende vrijwilligers van de training 'Vrijwillige coaches' ontvangen hun certificaat.
De deelnemende vrijwilligers van de training 'Vrijwillige coaches' ontvangen hun certificaat.

Wijkgerichte training Vrijwillige coaches in wijk De Valuwe

Algemeen 422 keer gelezen

CUIJK | Wat betekenen LSD en NIVEA? Inderdaad: luisteren, samenvatten en doorvragen (LSD) en niet invullen voor een ander (NIVEA). Hiermee zijn vrijwilligers in wijk De Valuwe aan de slag gegaan in de training 'Vrijwillige coaches'.

De vrijwilligersorganisaties in wijk De Valuwe willen een plek bieden aan deze vrijwilligers en hiervoor goed toegerust zijn. Dit zijn Kinderboerderij Het Ganzenbos, Intercultureel Centrum Safina, MFA De Valuwe en wijkraad De Valuwe, Wereldtuin Verdeliet en Turkse Vrouwenvereniging Nisa. Daarom hebben vrijwilligers van deze organisaties de training 'Vrijwillige coaches' van Sociom gevolgd. Onderwerpen die in de training (4 dagdelen) aan bod zijn gekomen zijn onder andere: contact maken, aansluiten bij de ander, luisteren en doorvragen, omgaan met weerstand en het geven van feedback. Aan de hand van theorie, praktijkervaringen en door te oefenen met rollenspel hebben de vrijwilligers nu meer inzicht gekregen en zijn in de communicatie vaardiger.

In het najaar krijgt deze samenwerking een vervolg. Meer informatie over de training is te krijgen bij het Vrijwilligerspunt (vrijwilligerspunt@sociom.nl) of (0485) 700500.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant