Wethouder Peperzak (zittend op de kruk) spreekt de aanwezigen toe. (Foto: Jos Gröniger)
Wethouder Peperzak (zittend op de kruk) spreekt de aanwezigen toe. (Foto: Jos Gröniger)

Geld voor nieuwe keuken Tjenke Muda

Algemeen 676 keer gelezen

GENNEP | Aan het gesjouw tussen huis en gemeenschapshuis Tjenke Muda met potten en pannen met thuisbereide Indische gerechten komt voor de kookploeg van de Molukse gemeenschap in Gennep straks een einde. De Gennepse gemeenteraad stemde vorige week unaniem in met een motie om 20.000 euro beschikbaar te stellen voor een vernieuwing van de huidige voorziening in het buurthuis.

Door: Jos Gröniger

De motie, waarvan een eerdere poging in de vorige raad niet slaagde, kon deze keer op meer sympathie rekenen. De initiatiefnemers van het CDA kregen steun van coalitiepartners SP en VVD, terwijl ook PvdA en D66 steun verleenden.
De motie sluit in de ogen van de indieners aan bij het OMO-beleid (Ontmoeten, Meedoen en Ondersteunen), waarin lokale initiatieven ondersteund worden.

Zaterdag, voor de seizoenafsluiting, bereidden de kookdames de gerechten thuis. Over een poos beschikken zij over een prachtig geoutilleerde keuken met voldoende ruimte en nieuwe apparatuur. Dat beloofde wethouder Rob Peperzak de aanwezigen die in de namiddag aanschoven voor de traditionele zomerbarbecue in Tjenke Muda aan de Prinses Margrietstraat in Gennep.
"De gemeenschapszin onder de Molukse samenleving in Genneop is groot, en het past in de cultuur. Er wordt al jaren gesproken over een nieuwe keukenvoorziening zodat de dames niet meer met de pannetjes over de straat hoeven. Dat is na de realisatie van het geheel niet meer nodig."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant