V.l.n.r.: Demi Kersten, Renske van Dinten en Emma van Mil.
V.l.n.r.: Demi Kersten, Renske van Dinten en Emma van Mil.

Basisschoolleerlingen starten opschoonactie

Algemeen 331 keer gelezen

BERGEN | ''Het schoolplein schoon houden, dat begint bij jezelf'', zo vinden de drie leerlingen Demi Kersten, Renske van Dinten en Emma van Mil van basisschool de Klimop in Bergen. Het drietal startte een opschoonactie.

Na een middag spelen op het plein merkten de meiden dat er steeds vaker afval ligt. Van rotte appels tot flesjes en blikjes. Zij besloten daarom zelf actie te ondernemen. Niet alleen ruimden zij die middag het schoolplein op, ook kwam er een schema voor de weken daarna en hielden zij in alle klassen een presentatie over 'afval' en wat het doet met de aarde.

''In de klas vroegen we klasgenoten zelf beter op te ruimen, maar het ook te zeggen tegen hun ouders of grotere broer en zus'', zo zegt Demi.

Op straat
Waarop Renske en Emma aanvullen: ''we zien het niet alleen op school, maar ook op andere plekken in Bergen, zoals bij de vijver of op straat. We zouden willen dat iedereen de moeite nam om naar de prullenbak te lopen.''

Directeur
Directeur Antoinette Bongers steunt de actie van de drie meiden en geeft aan dat de leerlingen de ruimte krijgen om samen na te denken over nieuwe ideeën om het schoolplein schoon te houden.

Gemeente Bergen
Ook de Gemeente Bergen is onder de indruk van de actie van de drie leerlingen. "We zetten deze meiden dan ook graag in het zonnetje!", laten zij weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant