Afbeelding

Brandweerkorps Mook is hard toe aan verjonging

Algemeen 318 keer gelezen

MOOK | "Durf jij in te stappen bij brandweer Mook? Wij zoeken jou!", zo luidt de 'noodkreet' van de Mookse brandweer die te lezen is op de brandweerwagen. Zij zijn hard op zoek naar verjonging in hun korps.

"Net zoals veel korpsen in Nederland zoeken wij nieuwe enthousiaste brandweermensen; zowel mannen als vrouwen. Ons korps, bestaande uit negentien mannen en één vrouw. Momenteel zijn er vier mannen van 55 jaar en ouder en zij willen graag worden afgelost", postcommandant Fons van Gompel. Hij vervolgt: "ik wil als postcommandant de bewoners en middenstanders van ons dorp aanspreken op hun betrokkenheid bij de gemeente en hun gevoel en uitnodigen om te solliciteren bij de brandweer. Ik vind het belangrijk dat we samen brandweerkorps Mook op sterkte te houden. Immers als het brand rondom jouw woning of bedrijf of je zit bekneld in een voertuig wil je zelf ook graag snel en adequaat geholpen worden, er is dus een eigen belang. Treuzel niet en bel mij voor een eerste gesprek of kom eens langs op de oefenavond om te kijken wat het brandweer vak inhoud en wellicht zelfs even mee te oefenen."
De bereidheid om je in te zetten is de belangrijkste voorwaarde. Daarnaast zijn er nog een aantal eisen waaraan je moet voldoen. Zo moet je achttien jaar of ouder zijn en moet je beschikken over tenminste MBO2 werk- en denkniveau. Nieuwe brandweerlieden moeten in het bezit zijn van rijbewijs B, gezond zijn en een goede conditie hebben en dichtbij de post wonen en/of werken. Nieuwe leden volgen een praktijkgerichte opleiding die ongeveer 2,5 jaar duurt. Meer info op www.brandweermookenmiddelaar.nl.

Jubileum
Volgend jaar bestaat brandweer Mook 65 jaar. Van Gompel hoopt dan zijn nieuwe team te kunnen presenteren. "Het zou natuurlijk mooi zijn als op de open dag op zondag 2 juni 2019 aan de vernieuwde Maaskade te Mook we nieuwe manschappen kunnen laten zien", besluit hij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant