Wim Hillenaar. (foto: Diana Derks)
Wim Hillenaar. (foto: Diana Derks) Foto: Martijn Schwillens

Lauwerkrans voor Cuijkse Vierdaagselopers

Algemeen 631 keer gelezen

CUIJK | Dit jaar geen bloemen in Cuijk maar een heuse lauwerkrans voor deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. "Het is net wat praktischer dan met een bosje bloemen in je hand lopen én we wilden wel eens wat anders", legt burgemeester Wim Hillenaar uit.

Door: Aileen van Tilburg

De Cuijkse wandelaars krijgen tijdens de doortocht in Cuijk traditiegetrouw altijd een bosje bloemen. Niet altijd even handig. "Sommige wandelaars moeten nog kilometers lopen met dat bosje in hun handen", legt Hillenaar uit. Daar is nu dus wat op gevonden: een lauwerkrans! Die kunnen de wandelaars gewoon op hun hoofd dragen. Het is een knipoog naar het Romeinse verleden van Cuijk. "Tijdens de doortocht zullen we ook meer laten zien van ons Romeinse verleden. Zo hangen er spandoeken en lopen er figuranten rond die verkleed zijn als Romeinen", zegt Hillenaar.
Grote kans dat ook de burgemeester zelf met een lauwerkrans gaat pronken. Hij loopt dit jaar voor het eerst sinds achttien jaar mee met de Nijmeegse Vierdaagse. "Ik loop samen met mij vrouw de veertig kilometer", vertelt Hillenaar. Dat betekent dat hij geen officiële handelingen zal verrichten, op de proefsluiting van de Pontonbrug na. "Als ik dat haal tenminste", besluit de burgemeester.

Ook wethouder Gerard Braam trekt deze week de wandelschoenen aan om mee te doen met de Vierdaagse.

Verderop in deze krant meer informatie over de Nijmeegse Vierdaagse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant