Afbeelding

Vernieuwde weg in Wanroij medio oktober klaar

Algemeen 945 keer gelezen

WANROIJ | Volgens de oorspronkelijke planning zouden de werkzaamheden aan de N602 in Wanroij bij aanvang van de bouwvak worden afgerond. Vanwege de volgens de gemeente Sint Anthonis noodzakelijke aanleg van nieuwe hemelwaterafvoer en de wens van de dorpsraden om de wegwerkzaamheden te combineren met de aanleg van glasvezel heeft de projectorganisatie de planning moeten bijstellen. Nu wordt het karwei in Wanroij na de bouwvak voortgezet en medio oktober opgeleverd.

De aanleg van glasvezel, een uitdrukkelijk verzoek van de dorpsraden van Wanroij, Ledeacker en Sint Anthonis, zorgde voor een eerste aanpassing van de planning. Om de kabelaars van aannemer Spie (glasvezel) voldoende voorsprong te geven, moest aannemer Infrascoop (straatwerk) de planning bijstellen. Hoewel de glasvezel vlot de grond in ging (100 tot 150 meter per dag), leverde het 4 weken vertraging op voor Infrascoop.
De grootste impact op de planning heeft evenwel de aanleg van nieuw hemelwaterriool, een klus die zich pas na de opstart van het project aandiende en op de bord van Infrascoop kwam te liggen. In Wanroij gaat het om 345 meter nieuw riool, bedoeld om overtollig regenwater af te voeren. Niet alleen wordt zo de kans op wateroverlast beperkt (denk aan hoosbuien), het zorg er ook voor dat het bestaande riool meer capaciteit krijgt omdat er geen schoon regenwater meer in komt.
Door de uitbreiding van het bestratingswerk met het arbeidsintensieve rioolwerk heeft Infrascoop de werkwijze geheel om moeten gooien: werd er aanvankelijk gewerkt in werkvakken van 75 meter, nu wordt er gewerkt 'van gevel tot gevel' over de volledige wegbreedte. Kruisingen worden zo lang mogelijk opengehouden en als er eenmaal aan wordt gewerkt, zo snel mogelijk weer vrijgemaakt.
Zo is de bereikbaarheid van de woningen en zaken het meest gediend. In de nieuwe planning wordt in Wanroij tot medio september het straatwerk opgebroken en riool aangelegd. Ondertussen werken de stratenmakers in de richting Ledeacker, met medio oktober als einddatum.

Asfaltering
Ook bij de asfaltering heeft aannemer Van Gelder de planning moeten bijstellen. Oorspronkelijk zou Van Gelder op het wegvak Noordstraat tot tankstation De Haan het wegdek alleen voorzien van nieuw asfalt en bermverharding, volgens de nieuwe planning wordt de hele weg gereconstrueerd. Als gevolg van het meerwerk is van Gelder na de zomerstop nog 5 weken bezig met dit traject. Tijdens deze periode is dit wegvak afgesloten.
Van Gelder hervat de werkzaamheden op 30 augustus en rond deze af op 21 september. Als collega-aannemer Infrascoop medio oktober in het dorp de werkzaamheden oplevert, kan de weg in Wanroij helemaal open. Niet dat de N602 dan volledig opengaat, want dan concentreren de werkzaamheden zich in Ledeacker en Sint Anthonis. Actuele informatie over omleidingen en bereikbaarheid van woningen en winkels is te vinden op de gemeentelijke website (www.sintanthonis.nl/n602).

Kerkplein en groen
Intussen wordt er de laatste hand gelegd aan de totale herinrichting van het kerkplein. De werkgroep N602 van de Dorpsraad Wanroij wist met succes als extra onderdeel van de reconstructie een renovatie van het kerkplein in te brengen. In het midden is een pad aangelegd, waar aan weerszijden gras komt, aan de buitenzijden liggen parkeervakken. Een bijzonder element in het nieuwe plein zijn de contouren van de fundering van de vroegere kerk, uitgevoerd met natuurstenen.
Zowel op het kerkplein als langs de nieuw ingerichte weg in Wanroij komt nieuwe beplanting, welke mogelijk dit najaar nog wordt geplant. Deze bestaat uit gevarieerde blijvende struiken van laag tot hoog.

Open tijdens bouwvak
Tot het begin van de bouwvak blijft de situatie in Wanroij zoals deze nu is. Gedurende de bouwvak – welke in Zuid-Nederland van zaterdag 21 juli tot en met zondag 12 augustus duurt – liggen de werkzaamheden aan de N602 stil. De doorgaande weg is gedurende deze periode volledig (binnen en buiten de bebouwde kom) open voor alle verkeer.
Op maandag 13 augustus wordt in Wanroij de reconstructie van de N602 hervat. Vanaf die datum wordt de weg vanaf Dorpsstraat 25 tot en met de Bus (gefaseerd) afgesloten. Asfalteerder Van Gelder hervat de werkzaamheden op 20 augustus. Dan is de weg van de Noordstraat tot tankstation De Haan afgesloten.
Meer informatie: www.sintanthonis.nl/n602.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant