Het peloton passeert het Rochusplein (foto: Ingrid Driessen).
Het peloton passeert het Rochusplein (foto: Ingrid Driessen). Foto: Ingrid Driessen.

Bram Tankink wint zijn laatste Daags na de Tour

Sport 429 keer gelezen

BOXMEER | Adembenemend! Dat waren de laatste tien ronden van de 44ste Daags na de Tour in Boxmeer. Het eerste criterium na la Grande Boucle eindigde maandagavond in een overwinning voor veteraan Bram Tankink. De bijna veertiger uit Haaksbergen wist in Boxmeer in de sprint Tom Dumoulin en Bauke Mollema af te troeven.

Door Jos Gröniger

De duizenden die zich al ronden voor het einde bij de finishlijn verzameld hadden schreeuwden de Tankink naar de eindzege. Die leek een ronde of acht voor het einde een prooi voor tijdritspecialist Tom Dumoulin te worden. De Maastrichtenaar ging er gestileerd als een speer vandoor, maar werd toch ingerekend. Aanvankelijk was het nummer vijf uit de jongste Tour, Steven Kruiswijk, de met de winst aan de haal leek te gaan. De strijdlustigste renner in Boxmeer kon ondanks zijn moordende tempo de voorsprong niet vasthouden. De minitrein van Team Sunweb wist Kruiswijk op ruim vier kilometer voor de finish te achterhalen. Een kwartet met onder meer Bram Tankink en Steven Kruiswijk leek de prijzen te gaan verdelen, maar daar dachten de Fries Bauke Mollema en, Bram Tankink en Tom Dumoulin anders over.
In de duisternis doemden rond kwart over tien maandagavond de koplampen van de jurywagen voor de laatste keer op bij de finish. De meest ervaren renner uit het peloton troefde zijn jongere medevluchters Dumoulin en Mollema af. Dumoulin, die deze zomer een abonnement op tweede plaatsen heeft deelde complimenten uit aan de winnaar. Bram was slimmer, maar zeker ook frisser", aldus de Maastrichtenaar, die aangaf te kunnen leven met de tweede plaats. "Ach het went", reageerde de Sunweb-renner gevat. Winnaar Tankink reageerde op de voor hem bekende wijze. "Hier heb ik 18 jaar keihard voor gewerkt", en met een beetje weemoed: "Het fantastische publiek hier ga ik zeker missen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant