Odense won de Copa del Agatha 2018. (foto's: Gerno de Haas)
Odense won de Copa del Agatha 2018. (foto's: Gerno de Haas)

'De Copa del Agatha is een prachtige leerschool voor onze spelers'

Sport 717 keer gelezen

SINT AGATHA | De tiende editie van de Copa del Agatha heeft met Odense een verrassende winnaar gekregen. Een andere verrassing was de eindklassering van Paris Saint-Germain. De Franse topploeg eindigde op een zesde en laatste plaats in Sint Agatha. "We waren hier met een jonge groep. We begonnen sterk, maar op de tweede toernooi presteerden we helaas niet zoals we hadden gehoopt", aldus trainer Thiago Motta van Paris SG.

De 35-voudig international van Italië en oud-speler van de club staat sinds dit jaar voor de spelersgroep van de Parijzenaars. "We zitten nu middenin de voorbereiding, maar we kwamen voor de winst naar dit prachtige toernooi. Op zaterdag ging het goed, maar op zondag waren we niet bij de les. Het belangrijkste is echter dat onze talenten de kans hebben gekregen om zich te meten met zeer sterke ploegen", kijkt Motta terug.

Complimenten
Terwijl de Parijzenaars afdruipen, wordt Kim Engstrøm door zijn spelers gejonast. De coach van Odense is een tevreden man na de suprise-winst van zijn equipe. De Denen verloren zaterdag beide wedstrijden, maar klopten op zondag Paris Saint-Germain (3-0), Leicester City (na penalty's) en Figueirense (3-0). "Een mentaliteitskwestie", meent Engstrøm. "Op zaterdag was het gewoon slappe hap en op zondag hebben we laten zien wat we in onze mars hebben."
De knappe prestatie van Odense kreeg extra glans door de uitverkiezing van Mads Frøkjaer als beste speler en Hans Christian Bernat als beste doelman. Laatstgenoemde vliegt maandag naar Noord-Engeland, waar hem een proefperiode bij Manchester United wacht. Topscorer van het toernooi werd Samuel van Figueirense. "De spelers zijn teleurgesteld, maar het is een mooie leerschool voor onze spelers, die allemaal voor de eerste keer in Europa zijn. Complimenten aan de toernooiorganisatie, want in Brazilië kunnen wij het ons niet voorstellen dat zo'n groot toernooi in een dorp met 500 inwoners georganiseerd zou worden", lacht elftalbegeleider David Teixeira.

Jubileum
De Copa del Agatha beleefde afgelopen weekend haar tiende editie. Helaas bleef de publieke belangstelling achter. "Heel veel mooier kan het niet. Het weer, het deelnemersveld. De verzorging, de organisatie. Zonde dat het Cuijkse publiek dit prachtige evenement niet omarmt", twitterde hoofdsponsor Ruud van der Laan (AH Gennep). Desalniettemin kijkt toernooivoorzitter Bob Thomassen terug op een geslaagd jubileum. "Zonder onze vrijwilligers en sponsors is het onmogelijk om dit elk jaar weer voor elkaar te krijgen. Ook wil ik de organisatieleden complimenteren met wat zij elke zomer weer op vrijwillige basis voor elkaar boksen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant