V.l.n.r.: Kees Schafrat, Albert van Megen en Jan Wessels overhandigen namens Museum Het Petershuis een schilderij van Het Veerhuis van de overleden Gennepse kunstenaar Jurrien Dibbets aan eigenaar Maarten Pillen (2e van rechts).
V.l.n.r.: Kees Schafrat, Albert van Megen en Jan Wessels overhandigen namens Museum Het Petershuis een schilderij van Het Veerhuis van de overleden Gennepse kunstenaar Jurrien Dibbets aan eigenaar Maarten Pillen (2e van rechts). V.l.n.r.: Kees Schafrat, Albert van Megen en Jan Wessels overhandigen namens Museum Het Petershuis een schilderij van Het Veerhuis van de overleden Gennepse kunstenaar Jurrien Dibbets aan eigenaar Maarten Pillen (2e van rechts).

Jurriën Dibbets 'terug' in Het Veerhuis in Oeffelt

Algemeen 855 keer gelezen

OEFFELT | Een schilderij van Het Veerhuis in Oeffelt gemaakt door de in 2016 overleden Gennepse kunstenaar Jurriën Dibbets krijgt een mooi plekje in dit aan de Maas gelegen restaurant/grand café.

Jan Wessels, Albert van Megen en Kees Schafrat overhandigden namens Museum Het Petershuis dit schilderij afgelopen zaterdag als welkomstgeschenk aan de nieuwe eigenaar Maarten Pillen. Dit Genneps museum heeft de complete kunstcollectie uit de nalatenschap van Jurriën Dibbets ontvangen.

De kleurrijke kunstenaar Jurriën Dibbets (1944 - 2016) was een graag geziene gast in Het Veerhuis. Hij was niet alleen beeldend kunstenaar, maar ook schrijver, dichter en voordrachtskunstenaar. Enkele malen heeft hij in Het Veerhuis zijn schilderijen geëxposeerd en er menig poëzie-optreden gehouden. Ook in een legendarisch stukje bluesmuziek van zijn hand (The Ferryhouse blues) wordt over Het Veerhuis gerept. Maarten Pillen zegde toe voor dit schilderij een mooi plekje aan de wand op het oog te hebben.

Tot zondag 26 augustus is in Museum Het Petershuis nog een expositie over deze Gennepse levenskunstenaar te bezichtigen. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling is eveneens het boek 'Zover het oog reikt' onder redactie van Kees Schafrat verschenen. In dit door Museum Het Petershuis uitgegeven boek wordt in woord en beeld het leven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant