Afbeelding

Ga op pad met een Groeter in de regio

Algemeen 316 keer gelezen

REGIO | Er staan diverse Groeterwandelingen op het programma in de regio de komende tijd. Hieronder een overzicht.

Beers
Op dinsdagen in augustus neemt gidsgroeter Gert geïnteresseerden in Beers mee en vertelt over de historie, mysteries en verhalen van Landgoed De Barendonk. Aanvang 10.30 uur, verzamelen bij de receptie van Landgoed De Barendonk, Millseweg 13, Beers. Deelname is gratis.

Boxmeer
Elke donderdag tot en met september staat één van de groeters om 10.00 uur klaar bij het Toeristisch Ontmoetings Punt de Weijer (in de bibliotheek). De rondleiding duurt anderhalf tot twee uur en is gratis.

Grave
Rondleiding door Historisch Grave. Elke dinsdagmiddag in de maanden juli en augustus kunnen geïnteresseerden onder leiding van een gids kennismaken met de historie van het vestingstadje Grave. Prijs 4,50 euro per persoon. De wandelingen duren ongeveer anderhalf uur. Start om 14.00 uur bij het Historisch Stadhuis, Hoofdwagt 2 in Grave.

Haps
Ga mee op een spannende wandelreis over de oude spoordijk van het Duits lijntje bij Huistheater De Steenakker in Haps. Op de volgende woensdagen: 29 augustus, 19 september en 17 oktober. De wandeling duurt anderhalf uur. Minimaal 8 deelnemers. Aanmelden via info@desteenakker.nl of 0485-310920. Kosten 5 euro per persoon; inclusief kop koffie/thee en een versnapering.

Mill
Ontdek de sporen van de oorlog in Mill. Nog voordat de meeste Nederlanders in de gaten hadden dat het land op 10 mei 1940 in oorlog was met Duitsland, was Mill al het toneel van zware gevechten die tot in de ochtend van 11 mei voortduurden. Het hele jaar door zijn er op woensdag- en vrijdagmiddagen rondleidingen. Start om 13.30 uur bij de bushalte vóór City Resort Hotel Fitland Mill, Hoogveldseweg 1 in Mill. De wandeling duurt anderhalf uur, deelname kost 2,50 euro per persoon. Opgeven via peters.t@ziggo.nl of via 0485 - 452130.

Overloon
Ga mee wandelen in Overloon op zaterdag 11 of 25 augustus. De vertrektijd is om 10.00 uur vanaf het Toeristisch Ontmoetingspunt, Restaurant De Boompjes, Irenestraat 1 in Overloon.
De rondleiding duurt twee uur en de te lopen afstand is 2 kilometer. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Sambeek
Tijdens deze informatieve rondleiding rondom het stuw- en sluizencomplex in Sambeek komt onder andere de werking en de historie van de stuw en de sluizen aan bod. Iedere woensdag nog tot en met september om 14.00 uur en 15.00 uur vertrekt er een gids. De wandeling duurt drie kwartier. Verzamelen bij De Meerstoel (Maasstraat 12, Sambeek). Aanmelden is niet nodig en de deelname is gratis.

Sint Agatha
Neem een kijkje in het oudste, nog bewoonde, klooster van Nederland: het Kruisherenklooster in Sint Agatha en volg een rondleiding inclusief een bezoek aan de tentoonstelling 'De Witte Karavaan. 150 jaar Witte Paters en Witte Zusters in Afrika'.Data: alle vrijdagen in juli en augustus
Aanvangstijd: 14.00 uur bij de hal van het Erfgoedcentrum, Kloosterlaan 24 te Sint Agatha.
De wandeling duurt anderhalf uur. Aanmelden niet nodig. Deelname kost 4 euro per persoon.

Vierlingsbeek
Fiets in Vierlingsbeek door het Verboden Gebied. Deze fietstocht olv een Groeter voert langs verschillende herdenkingspunten uit de Tweede Wereldoorlog en is gebaseerd op het boek "Verboden gebied". De tocht is totaal 27 kilometer lang en gaat over goede fietswegen of fietspaden. De route voert tevens door de mooie natuur van de maasdorpen, waarbij ook de historie aan bod komt. Op de eerste zaterdag van de maand nog tot en met oktober. Start om 13.30 uur bij de kerk/Herberg Thijssen, Spoorstraat 5 in Vierlingsbeek. De tocht duurt ongeveer drie uur. Neem zelf een fiets mee. Deelname is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant