Cultuur aan de Maas wordt op zondag 26 augustus gehouden.
Cultuur aan de Maas wordt op zondag 26 augustus gehouden.

Cultuur aan de Maas: een kleurrijk evenement

Algemeen 379 keer gelezen

CUIJK | Voor de vijftiende keer wordt zondag 26 augustus het evenement 'Cultuur aan de Maas' gehouden. De organisatie is in handen van Stichting Cultureel Hart Cuijk. Het thema dit jaar is 'Kleurrijk'. "Keurrijk in beelden en in mensen", aldus de organisatie.

De culturele instellingen gelegen in het centrum van Cuijk zullen zich weer presenteren. Er komen weer diverse optredens van dansgroepen, koren, orkesten en toneelgezelschappen.

Naast de gratis toegankelijke musea, bezienswaardigheden en instellingen en de ruim veertig kramen van de kunst en boekenmarkt treden op diverse podia zo'n 25 muziekgezelschappen, koren, bands en solisten op. Er zijn optredens op de volgende locaties: de Martinus kerk, de Protestante Kerk, in de kiosk aan de Korte Molenstraat, De Schelp, het podium aan de Grotestraat, het podium bij Kansas, Het podium bij de Romeinse Tuin en de Heemtuin, De Maasstraat, het Kerkplein, Tuin Oblaten en de Schouwburg Cuijk.

Circusact
In de Oblatentuin is er een heuse circusact. Voor de jeugd wordt daar ook een workshop gegeven.

Living statues
Verspreidt over het plein staan een aantal 'living statues', oftewel levende standbeelden. Ook voor deze kunstvorm kan de jeugd meedoen aan een workshop die gegeven wordt in de Schouwburg.

Uiteraard zijn er talrijke gezellige terrassen waar het publiek kan genieten van een hapje en een drankje.

Fietsvierdaagse
Cuijk is die dag ook weer 'superstop' van de Nijmeegse fietsvierdaagse. Scouting Cuijk bewaakt de fietsenstalling (met oplaadpunt e-bikes) en de Cuijkse horeca trakteert deelnemers op een gratis kop koffie of thee.

Nadere informatie en een programmaoverzicht staat op de website www.cultureelhartcuijk.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over de kraamverhuur.
Cultuur aan de Maas wordt zondag 26 augustus gehouden van 13.00 tot 17.00 uur. De kunst- en boekenmarkt is die dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant