Radomir Vasiljevic. (foto: Balkan Orchstra)
Radomir Vasiljevic. (foto: Balkan Orchstra)

Balkanmuziek en Peelverhalen bij natuurbegraafplaats Weverslo

Algemeen 172 keer gelezen

HEIDE | Op het podium van het overdekte bosterras van landgoed en natuurbegraafplaats Weverslo verzorgt de Servische zanger en gitarist Radomir Vasiljevic met zijn eigen orkest op zondagmiddag 26 augustus een exclusief optreden met Balkanmuziek. En schrijver Ton van Reen uit Baarlo vertelt er over zijn leven in en met de Peel en over zijn boeken. Dit jaarlijkse zomerprogramma biedt een podium voor muziek, verhalen en gedichten die gaan over het leven van mensen. Met alle emoties en weerbarstigheden die daarbij horen.

Radomir Vasiljevic (1984, Servië) heeft een Master in klassieke gitaar behaald aan de Faculteit van Muzische Kunsten in Belgrado. Hij brengt exclusief voor Weverslo met zijn Balkan Orchestra een programma waarin de melancholie, de strijd en de Balkanoorlogen doorklinken. Het heimwee naar huis (drie van de orkestleden komen uit de Balkan), het leven van de rondtrekkende en verdreven volkeren, maar ook de uitbundigheid, de hartstocht en de liefde komen in de meeslepende liederen en het virtuoze gitaarspel aan bod. Balkan muziek heeft een eigen identiteit met warmte, gevoel en eigen ritmes. Het heeft invloeden ondergaan van onder andere Russische - , Zigeuner- en Klezmermuziek.
Ton van Reen (1941) is een markant, eigenzinnig, bevlogen, betrokken en veelzijdig schrijver. Zijn klassieker De bende van de Bokkenrijders werd verfilmd voor tv. Hij is niet alleen verbonden met de Peel, maar ook met Afrika waar hij nauwe banden mee onderhoudt. Als rasverteller laat hij je kennismaken met de verhalen en ervaringen achter zijn tientallen boeken, reisverslagen, columns en documentaires.

Reserveringen via www.weverslo.nl of natuur@weverslo.nl. De entree is 10 euro, inclusief koffie of thee. Meer info op www.weverslo.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant