Archieffoto.
Archieffoto.
column Koos

Het is mooi geweest; allemaal weer aan het werk

Algemeen 195 keer gelezen

COLUMN | Het is welletjes geweest. We moeten maar weer aan het werk. Onderwijzers weer naar de klas, bouwvakkers de steigers op en boeren.

Wij, het gewone klootjesvolk, wij zijn verwend geweest. Degenen die over het weer gaan, hebben dan ook besloten een einde te maken aan dat vakantieweer. Ikzelf ben nauwelijks de Maas of de Middenpeelweg over geweest. Er was genoeg te doen hier bij huis. Wat zeg ik, ik kreeg het nauwelijks voor mekaar om daar te zijn, waarvan ik vond dat ik erbij moest zijn. Een paar zwevers bijvoorbeeld begonnen enkele jaren geleden met wat ballonnen de lucht in te laten gaan vanuit Grave. En zie nu dat enorme evenement van afgelopen zaterdag. Ook moest ik van mezelf naar het muziekfeest in het park midden in Boxmeer, sprookjesachtig uitgelicht. En ik viel om van verbazing over de kwaliteit van de live-muziek. Ik sloot mijn ogen en dacht echt bij de originele Fleetwood Mac te zijn, net als bij Kool & The Gang. En dat ging maar door. Leuk als je bedenkt dat het bijna allemaal artiesten uit deze omgeving waren. Dit Muziekpark zou voor de laatste keer zijn, maar daar ben ik niet zo bang voor. Genoeg organisatietalent in het Boxmeerse om dit fenomeen (deze keer met meer dan 2.000 bezoekers) op te pakken.

Dit was zomer 2018. Met links en rechts overigens nog wat leuke dingetjes in het verschiet.

Als onze meesters en juffen nu van hun laatste vakantieweek genieten, wordt het tijd dat we met zijn allen weer de draad oppakken. Dat de dames en heren politici uit hun holen kruipen. Want ik heb het gemist, het gekrakeel. Wanneer begint het eindelijk weer te roken en te stomen in de gemeentehuizen? We hebben ze verdorie toch niet gekozen om daar vier jaar lang stilletjes, met veel zwijgen en lief-voor-elkaar-zijn, hun presentiegeld op te strijken? In Cuijk heeft de VVD met de rest toch nog wel wat uit te vechten? En het kan toch niet zo zijn dat ze in St. Anthonis pais en vree blijven spelen? We mogen hopen dat ze in Boxmeer wat nieuws bedenken, want die kostbare en nutteloze onderzoeken naar een kankerziekenhuis dat er nog steeds niet staat, hebben we nou langzamerhand wel gezien.

Dames en heren burgemeesters, wethouders en raadsleden, ik ben gebruind en uitgerust, ik ben er klaar voor. Laat het in hemelsnaam weer gaan knallen. Ik reken op uw inzet.

Koos

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant