Afbeelding

Twee Koninklijke Onderscheidingen in Langenboom

Algemeen 444 keer gelezen

LANGENBOOM | Riny Kuppen - De Klein en Jan Verstegen uit Langenboom zijn zondag 19 augustus benoemd tot Lid in De Orde van Oranje Nassau.

Zij ontvingen de Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Walraven ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de parochie H Familie in Langenboom.

Riny Kuppen
Riny Kuppen is sinds 2000 secretaris van de Parochieraad. Daarnaast coördineert zij de Siergroep, Kerkschoonmaak en Eerste Communiewerkgroep en de Kerstgroep. Verder is zij commissielid van 'muziek in de familie' en verzorgt zij de bloemen in de kapel bij de kerk. Ook is ze al sinds 1980 coach en trainer van volleybalvereniging Vollan '65. Daarnaast is ze vrijwilligster geweest bij de peuterspeelzaal in Langenboom. Ze coördineert sinds 2000 de collecte voor de Nierstichting Nederland en is sinds 2006 commissielid van Lawaco (Langenbooms Wandel Comité). Sinds 2006 is ze ook vrijwilligster op de basisschool 't Stekske tijdens de lunchpauzes en in de bibliotheek op school.

Jan Verstegen
Bij Jan Verstegen werd het lintje opgespeld voor onder andere zijn vrijwillige inzet sinds 1966 als organist en vrijwilliger bij de Parochie H Familie. Verstegen is sinds zijn tienerjaren vrijwilliger; hij hielp zijn vader, die koster was, met de elektrische installaties in de kerk. Tot op heden is hij dit blijven doen. Verder is hij sinds 1977 de vaste organist en is Jan al geruime tijd vrijwilliger bij Muziekvereniging Amicitia.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant